Το απολαυστικό αυτό porridge βρώμης αποτελεί μια ιδανική επιλογή για ένα υγιεινό πρωινό γεύμα ή και για σνακ μεταξύ των γευμάτων.
Η συνταγή αυτή συνδυάζει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας νόστιμα και ισορροπημένα.
Επίσης, αποτελεί έναν γευστικό και εύκολο τρόπο να εντάξουμε τα δημητριακά ολικής άλεσης- όπως η βρώμη- στη διατροφή μας.
Το γάλα, το οποίο αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, σε συνδυασμό με τη βρώμη, η οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μπορεί να μας κρατήσει χορτάτους, χωρίς να πεινάμε, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Τέλος, το γεύμα στο σύνολό του προσφέρει πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή υγεία!
Porridge βρώμης
Συστατικά
- ½ κούπα βρώμη με τη σήμανση ότι είναι ελεύθερο γλουτένης, εάν έχετε κοιλιοκάκη
- 1 κούπα νερό
- ¾ κούπα γάλα ή φυτικό γάλα εάν ακολουθείτε vegetarian ή vegan διατροφή ή γάλα χωρίς λακτόζη (εάν έχετε κάποια δυσανεξία)
- 1/3 κούπα σταφίδες αποξηραμένες ή cranberries
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης
- αλάτι λίγο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτετε τη βρώμη, το νερό και το μισό γάλα και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί το γάλα.
- Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε δόσεις και ανακατεύετε συνέχεια για 15 λεπτά.
- Προσθέτετε το αλάτι, τις αποξηραμένες σταφίδες και τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα για ακόμη 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η βρώμη και να γίνει ένα παχύρρευστο υγρό.
- Αφαιρείτε από τη φωτιά.
- Βάζετε σε ένα μπολ και σερβίρετε με την κανέλα και το σιρόπι σφενδάμου.