Skip to main content
αναζήτηση

Εύκολες και υγιεινές κρέπες σοκολάτας, στη μορφή ρολού το οποίο τις κάνει ένα πολύ νόστιμο σνακ ή επιδόρπιο για όλους.

Μία μερίδα από τη συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει περίπου 500 θερμίδες και αποτελεί μία εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών, καλύπτοντας μας σχεδόν το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Επίσης, το συγκεκριμένο πιάτο μας εφοδιάζει με σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Ε και βιταμίνης Β2 (ριβοφλαβίνη). Η βιταμίνη Ε ανήκει στις λιποδιαλυτές βιταμίνες και αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό μας.

Επιπλέον, οι συγκεκριμένες κρέπες αποτελούν μία εξαιρετική πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως είναι το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός και το μαγγάνιο.

Κρέπες σοκολάτας

Κρέπες σοκολάτας

Αυτές οι εύκολες και υγιεινές κρέπες σοκολάτας, στη μορφή ρολού, είναι ένα εξαιρετικό σνακ ή επιδόρπιο για όλους. Μία μερίδα αποδίδει περίπου 500 θερμίδες και αποτελεί μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών, καλύπτοντας σχεδόν το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Επιπλέον, το πιάτο αυτό προσφέρει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Ε, βιταμίνης Β2, μαγνησίου, ψευδαργύρου, χαλκού και μαγγανίου, συνδυάζοντας γεύση με θρεπτικά οφέλη.
Προετοιμασία 15 λεπτά
Ψήσιμο 20 λεπτά
Ξεκούραση10 λεπτά
Συνολο 45 λεπτά
Είδος Γεύματος Σνακ, Φρούτα, Πρωινό, Γλυκά
Μερίδες 18
Θερμίδες 498.9 kcal

Συστατικά
  

Για τις κρέπες

  • 250 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 125 γρ. κακάο
  • 65 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 βανιλίνη
  • 2 αυγά
  • 320 γρ. γάλα πλήρες ή χαμηλό σε λιπαρά ή φυτικό γάλα της επιλογής σας
  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 2 μπανάνες
  • 200 γρ. βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σας
  • 75 γρ. κουβερτούρα με 65-70% κακάο, λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης
 

Για τις κρέπες

Για τα ρολά/κορμούς κρέπας σοκολάτας

  • Το μείγμα βγάζει περίπου 9 κρέπες που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε 3 ρολά/κορμούς.
  • Προσοχή! Η ποσότητα των υλικών για τη γέμιση είναι για 1 ρολό/κορμό. Το μείγμα βγάζει κρέπες για 3 ρολά.

Για να κάνουμε 1 ρολό

Διατροφικός Πίνακας

Ενέργεια και Βασικά Συστατικά
Ποσότητα ανά μερίδα*
Θερμίδες
498.9
% ΣΗΠ**
Λιπαρά
 
36.1
g
46
%
Κορεσμένα λιπαρά
 
8.2
g
41
%
Μονοακόρεστα λιπαρά
 
17.9
g
72
%
Πολυακόρεστα λιπαρά
 
6.9
g
28
%
Υδατάνθρακες
 
37.9
g
14
%
Φυτικές ίνες
 
11.1
g
40
%
Σάκχαρα
 
10.5
g
12
%
Πρωτεΐνη
 
15.5
g
31
%
Χοληστερόλη
 
6.8
mg
2
%
Νάτριο
 
20.4
mg
1
%
Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία
Ασβέστιο
 
205.6
mg
16
%
Βιταμίνη A
 
24.3
μg
3
%
Βιταμίνη B1 (Θειαμίνη)
 
0.1
mg
8
%
Βιταμίνη B2 (Ριβοφλαβίνη)
 
0.5
mg
38
%
Βιταμίνη B3 (Νιασίνη)
 
2.5
mg
16
%
Βιταμίνη B5 (Παντοθενικό οξύ)
 
0.05
mg
1
%
Βιταμίνη B6
 
0.2
mg
12
%
Βιταμίνη B9 (Φυλλικό οξύ)
 
36.9
μg
9
%
Βιταμίνη B12
 
0.08
µg
3
%
Βιταμίνη C
 
2.9
mg
3
%
Βιταμίνη D
 
0.2
µg
1
%
Βιταμίνη E
 
10.9
mg
73
%
Βιταμίνη K
 
1.7
µg
1
%
Κάλιο
 
737.9
mg
16
%
Μαγγάνιο
 
1.8
mg
78
%
Μαγνήσιο
 
225.7
mg
54
%
Σελήνιο
 
4.1
µg
7
%
Σίδηρος
 
5.3
mg
29
%
Φώσφορος
 
402.4
mg
32
%
Χαλκός
 
1.1
μg
122
%
Χολίνη
 
35.9
mg
7
%
Ψευδάργυρος
 
3.6
mg
33
%
Επιπρόσθετα Συστατικά***
Καροτενοειδή
β-καροτένιο
 
13.9
μg
α-καροτένιο
 
8.3
μg
Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη
 
15.2
μg
* Οι τιμές βασίζονται στη διατροφική βάση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (US Department of Agriculture, USDA).
** Το ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (%ΣΗΠ) σας δείχνει πόσο συμβάλει το κάθε θρεπτικό συστατικό από μία μερίδα της συνταγής στη συνολική ημερήσια πρόσληψη. Ο υπολογισμός βασίζεται στις ημερήσιες τιμές αναφοράς (Daily Values) του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, με βάση 2000 kcal ανά ημέρα για έναν μέσο υγιή ενήλικα. Ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του κάθε ατόμου, το % ΣΗΠ μπορεί να είναι χαμηλότερο ή υψηλότερο. Γενικότερα εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μικρότερο ή και ίσο με 5%, η συνταγή θεωρείται πως είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό. Αντίστοιχα, εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μεγαλύτερο ή και ίσο με 20%, η συνταγή θεωρείται πως είναι υψηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό.
*** Συστατικά που παρουσιάζονται επιπροσθέτως των βασικών θρεπτικών συστατικών ως ειδικού ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο τρόφιμο.