Εύκολες και υγιεινές κρέπες σοκολάτας, στη μορφή ρολού το οποίο τις κάνει ένα πολύ νόστιμο σνακ ή επιδόρπιο για όλους.
Μία μερίδα από τη συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει περίπου 500 θερμίδες και αποτελεί μία εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών, καλύπτοντας μας σχεδόν το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.
Επίσης, το συγκεκριμένο πιάτο μας εφοδιάζει με σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Ε και βιταμίνης Β2 (ριβοφλαβίνη). Η βιταμίνη Ε ανήκει στις λιποδιαλυτές βιταμίνες και αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό μας.
Επιπλέον, οι συγκεκριμένες κρέπες αποτελούν μία εξαιρετική πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως είναι το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός και το μαγγάνιο.
Κρέπες σοκολάτας
Συστατικά
Για τις κρέπες
- 250 γρ. αλεύρι βρώμης
- 125 γρ. κακάο
- 65 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 1 βανιλίνη
- 2 αυγά
- 320 γρ. γάλα πλήρες ή χαμηλό σε λιπαρά ή φυτικό γάλα της επιλογής σας
- 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
- αλάτι
Για τη γέμιση
- 2 μπανάνες
- 200 γρ. βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σας
- 75 γρ. κουβερτούρα με 65-70% κακάο, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις κρέπες
- Σε ένα μεσαίο μπολ βάζουμε το αλεύρι βρώμης, το κακάο, τη ζάχαρη καρύδας, το αλάτι, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε.
- Κάνουμε στη μέση μία λακκούβα και εκεί ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι αναμιχθούν τα υλικά και να μην φαίνεται σε σημεία το αλεύρι.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι το αλείφουμε ελαφρά με χαρτί που έχουμε λαδώσει και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε ¼ κούπας μείγμα για κρέπα στο τηγάνι και το γυρνάμε κυκλικά , για να καλύψουμε με το μείγμα όλο τον πάτο του τηγανιού.
- Ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει ματ η επιφάνεια και να δημιουργηθούν τρυπούλες,
- Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε για 10 δευτερόλεπτα ακόμα.
- Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα, θα βγουν περίπου 9 μεγάλες κρέπες συνολικά.
- Αφήνουμε τις κρέπες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, πριν τις τυλίξουμε.
Για τα ρολά/κορμούς κρέπας σοκολάτας
- Το μείγμα βγάζει περίπου 9 κρέπες που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε 3 ρολά/κορμούς.
- Προσοχή! Η ποσότητα των υλικών για τη γέμιση είναι για 1 ρολό/κορμό. Το μείγμα βγάζει κρέπες για 3 ρολά.
Για να κάνουμε 1 ρολό
- Κόβουμε τη μπανάνα σε ροδέλες.
- Βάζουμε 3 κρέπες στη σειρά, έτσι ώστε η άκρη της μίας να εφάπτεται/καλύπτει την άκρη της προηγούμενης.
- Αλείφουμε τις κρέπες κατά μήκος με τα ¾ από το αμυγδαλοβούτυρο,
- Περιχύνουμε με τα ¾ της λιωμένης κουβερτούρας
- Ρίχνουμε από πάνω τις φέτες μπανάνας
- Τυλίγουμε τις κρέπες σε ένα ρολό κατά μήκος.
- Μεταφέρουμε το ρολό σε ένα πιάτο
- Περιχύνουμε ακανόνιστα με το υπόλοιπο αμυγδαλοβούτυρο και την υπόλοιπη κουβερτούρα.
- Μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής και κόβουμε σε μεριδό-ροδέλες.
Βίντεο
@foodforhealth.gr 🥞🤤 ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ τριπλή κρέπα από σοκολάτα! Πρέπει να την δοκιμάσεις! #κρεπα #σοκολατα #crepes #fyp #foryou #fypシ #renatamicha #foodforhealth #recipe #διατροφη #διαιτολογος #διατροφολογος
♬ πρωτότυπος ήχος - Δρ. Ρενάτα Μίχα