Αυτό το απλό σάντουιτς με κοτόπουλο μπορεί να γίνει ένα θρεπτικό γεύμα που θα λατρέψετε.
Μπορείτε να το συνδυάσετε με μια σαλάτα της αρεσκείας σας, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
Η συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει περίπου 500 θερμίδες και αποτελεί μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης “υψηλής” ποιότητας κάνοντάς την ιδανική για μετά την προπόνηση.
Επίσης, το σάντουιτς με κοτόπουλο είναι μία πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, καθώς μία μόλις μερίδα θα καλύψει σχεδόν το 17% των ημερήσιων αναγκών μας. Οι φυτικές ίνες αποτελούν μία ασπίδα για την υγεία μας: από την προαγωγή της υγείας του πεπτικού συστήματος μέχρι τη διαχείριση του βάρους και τη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών.
Επίσης, αυτό το πιάτο θα μας εφοδιάσει με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι η βιταμίνη Κ, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η θειαμίνη (Β1), η νιασίνη (Β3), η βιταμίνη Β6 και τα ιχνοστοιχεία, όπως είναι το σελήνιο και το μαγγάνιο.
Προσοχή, ενδεχομένως θα πρέπει να δοθεί από άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή, καθώς η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Κ, η οποία μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα της αγωγής.
Σάντουιτς με κοτόπουλο
Συστατικά
Για το σάντουιτς
- 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
- 200 γρ στήθος κοτόπουλου φιλέτο
- 6 ντοματίνια κομμένα στα δύο
- 1 κούπα σπανάκι ωμό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξύδι μηλόξυδο ή βαλσάμικο
- ½ κ.γ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. μέλ ι ή σιρόπι σφενδάμου
- ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σάντουιτς
- Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες και το αλατοπιπερώνουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το ντρέσινγκ
- Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το ντρέσινγκ.
Για το σερβίρισμα
- Απλώνουμε το ντρέσινγκ σε μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού.
- Μοιράζουμε το κοτόπουλο, τα ντοματίνια και το σπανάκι σε δύο φέτες ψωμί, τοποθετούμε τις άλλες δύο φέτες ψωμί από πάνω και πιέζουμε ελαφρώς για να ενωθούν τα υλικά.
- Ψήνουμε τα σάντουιτς στην τοστιέρα για 4-5 λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσουν αρκετά.
- Κόβουμε τα σάντουιτς στη μέση και σερβίρουμε.