Μαγειρέψτε υγιεινά, νόστιμα και αφράτα κεφτεδάκια με βρώμη.
Οι περισσότεροι ίσως έχουμε συνδυάσει τη βρώμη με το πρωινό, ωστόσο μπορείτε να προσθέσετε βρώμη και στα αγαπημένα σας κεφτεδάκια αντί για ψωμί, κάνοντας τα ακόμα πιο υγιεινά.
Τα παιδιά σίγουρα θα τα λατρέψουν και μπορεί να αποτελέσουν ένα ιδανικό και ισορροπημένο σνακ για το σχολείο, προσθέτοντας τα σε μία τορτίγια ολικής άλεσης με διάφορα ανάμεικτα ωμά λαχανικά.
Ένα τεμάχιο αποδίδει μόλις 67 θερμίδες και θα μας εφοδιάσει με αρκετές πρωτεΐνες, καλύπτοντας το 9% των ημερήσιων αναγκών μας.
Επίσης, θα μας εφοδιάσει με αρκετές σημαντικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως είναι η βιταμίνη Β12, καθώς και με απαραίτητα ιχνοστοιχεία, όπως είναι ο ψευδάργυρος και το σελήνιο.
Σίγουρα, προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην ποσότητα που θα καταναλωθούν, ειδικά εάν έχετε αυξημένη χοληστερίνη.
Κεφτεδάκια με βρώμη
Συστατικά
- 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιo περασμένο δύο φορές από τη μηχανή και σχετικά άπαχο
- 5 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα μικρή ή μισή μέτρια τριμμένη
- 1 κ.σ. μηλόξυδο
- 3 σκελίδες σκόρδο μεγάλες, λιωμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ.
- Αλάτι και πιπέρι βάζουμε εάν θέλουμε.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά. Πρέπει να γίνει πολύ καλή ομογενοποίηση στο μίγμα.
- Κλείνουμε το μπολ με μία διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, ή ακόμα καλύτερα για όλο το βράδυ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 26 κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε τα κεφτεδάκια με λίγο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα κεφτεδάκια.