Τα μπισκότα αυτά αποτελούν μία γευστική επιλογή για ένα υγιεινό σνακ τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.
Τα συγκεκριμένα μπισκότα φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και μπορούν να αποτελέσουν ένα τέλειο σνακ, για όταν θέλουμε κάτι γλυκό τις απογευματινές ώρες, ή όταν χρειαζόμαστε μία άμεση τόνωση από ενέργεια μέσα στη διάρκεια της ημέρας.
Τα μπισκότα θα μας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας κατά τη διάρκεια της ημέρας και ταυτόχρονα θα μας εφοδιάσουν με σημαντικά θρεπτικά συστατικά.
Μία μερίδα από τη συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει περίπου 240 θερμίδες και παράλληλη αποτελεί μία καλή πηγή φυτικών ινών, καλύπτοντας το 12% των ημερήσιων αναγκών μας. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την καλή υγεία του εντέρου και γενικά λειτουργούν ως μία “ασπίδα” για την καλή υγεία μας καθώς φαίνεται ότι η επαρκής κατανάλωση φυτικών ινών συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων υγείας, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου.
Παράλληλα, το σνακ αυτό αποτελεί μία καλή πηγή πρωτεϊνών και θα μας εφοδιάσει με σημαντικές ποσότητες ιχνοστοιχείων που είναι σημαντικά για την υγεία μας, όπως είναι ο χαλκός και το μαγγάνιο.
Super Chewy Μπισκότα Μακαντέμια με Βρώμη & Σοκολάτα
Συστατικά
- 155 γρ. βρώμη ιδανικά όχι τη σπασμένη
- 50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 125 γρ. κρεμώδες καλά αναμεμειγμένο βούτυρο κάσιους (σπιτικό ή από το κατάστημα)
- 120 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή 170 γρ. μέλι
- 4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 65 γρ. μακαντέμια ωμά, ψιλοκομμένα
- 80 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μεσαίο προς μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι αμυγδάλου, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο κάσιους, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Προσθέτουμε τα ανακατεμένα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά και με μια λαστιχένια σπάτουλα, ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα ψιλοκομμένα μακαντέμια.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει για 60 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
- Αφού κρυώσει η ζύμη για μια ώρα, την αφαιρούμε από το ψυγείο και με τα χέρια μας τη χωρίζουμε σε 12 ομοιόμορφα μπαλάκια.
- Πατάμε με την παλάμη μας, το κάθε μπαλάκι ώστε να είναι στρογγυλό αλλά πιο φλατ το σχήμα του μπισκότου, και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Η ζύμη θα είναι αρκετά κολλώδης - απλώς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διαμορφώσουμε τα μπισκότα.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά περίπου 13-15 λεπτά και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν γύρω από τις άκρες, τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί, για 10 λεπτά.
- Τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά αν δοκιμάσετε να τα αγγίξετε, αλλά θα συνεχίσουν το μαγείρεμα μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο και τελικά θα σκληρύνουν καθώς κρυώνουν.
- Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα, μεταφέρουμε προσεκτικά τα μπισκότα σε μια σχάρα και τα αφήνουμε τα να κρυώσουν περαιτέρω μέχρι να σταθεροποιηθούν πλήρως, περίπου 20-30 λεπτά.
Βίντεο
@foodforhealth.gr 🍪 Φτιάξε τώρα αυτά τα πεντανόστιμα, υγιεινά μπισκότα μακαντέμια με βρώμη και σοκολάτα, και θα με θυμηθείς! Συστατικά για 12 μερίδες: - 155 γρ. βρώμη (ιδανικά όχι τη σπασμένη) - 50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου - ½ κ. του γλυκού μαγειρική σόδα - 125 γρ. κρεμώδες, καλά αναμεμειγμένο βούτυρο κάσιους (σπιτικό ή από το κατάστημα) - 120 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή 170 γρ. μέλι - 4 κ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας - 65 γρ. ωμά μακαντέμια, ψιλοκομμένα - 80 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας - Αλάτι #μπισκοτα #υγιεινησυνταγη #συνταγη #renatamicha #foodforhealth #recipe #διατροφολογος #διαιτολογος #διαιτολογος_διατροφολογος
♬ πρωτότυπος ήχος - Δρ. Ρενάτα Μίχα