Skip to main content
αναζήτηση

Οι σοκολατένιες μπάρες παγωτού αποτελούν μία λαχταριστή επιλογή γλυκού κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Με εύκολα βήματα και απλά υλικά, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και αναζητούν μια δροσερή γεύση.

Η συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει περίπου 300 θερμίδες και αποτελεί μία πολύ καλή πηγή φυτικών ινών καθώς μία μόλις μερίδα θα καλύψει σχεδόν το 15% των ημερήσιων αναγκών μας σε αυτές.

Επίσης, αυτές οι μπάρες θα μας εφοδιάσουν με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ριβοφλαβίνη(Β2) και νιασίνη (Β3)και ιχνοστοιχεία, όπως είναι το μαγνήσιο, ο χαλκός και το μαγγάνιο.

Σοκολατένιες Μπάρες Παγωτού

Σοκολατένιες Μπάρες Παγωτού

Οι σοκολατένιες μπάρες παγωτού αποτελούν μία λαχταριστή επιλογή γλυκού για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, ιδανικές για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και αναζητούν μια δροσερή γεύση. Η συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει περίπου 300 θερμίδες και καλύπτει σχεδόν το 15% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες, ενώ μας εφοδιάζει με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως ριβοφλαβίνη και νιασίνη, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, χαλκό και μαγγάνιο. Απολαύστε αυτές τις δροσερές μπάρες, που είναι τόσο θρεπτικές όσο και γευστικές, κάνοντας την τέλεια επιλογή για το καλοκαίρι.
Προετοιμασία 20 λεπτά
Ψήσιμο 30 λεπτά
Ξεκούραση5 ώρες
Συνολο 5 ώρες 50 λεπτά
Είδος Γεύματος Γλυκά
Μερίδες 16

Συστατικά
  

Για τη βάση βρώμης

  • 100 γρ. βρώμη
  • 30 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 80 αλεύρι ολικής άλεσης
  • 30 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο καρύδας λιωμένο

Για τις μπάρες

  • 500 γρ. παγωτό σοκολάτας της αρεσκείας σας
  • 150 γρ. φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σας
  • 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 30 γρ. αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας

Μέθοδος Εκτέλεσης
 

Για τη βάση βρώμης

  • Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι ολικής άλεσης, τη ζάχαρη καρύδας και την κανέλα.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο στο μείγμα κι ανακατεύομε καλά με το χέρι, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
  • Στρώνουμε πιέζοντας το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί με τη λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 180 οC για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να σκληρύνει το μείγμα.

Για τις μπάρες

  • Προσθέτουμε το παγωτό πάνω στη βάση και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο και το απλώνουμε με το κουτάλι.
  • Προσθέτουμε προσεκτικά την λιωμένη κουβερτούρα και την απλώνουμε και αυτή.
  • Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 4-6 ώρες.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη, ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια επιφάνεια κοπής.
  • Κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε.