Αυτή είναι η μόνη συνταγή cheesecake που χρειάζεστε.
Γρήγορη, νόστιμη και υγιεινή, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασσική συνταγή!
Παραδοσιακά για τη βάση του cheesecake χρησιμοποιούνται μπισκότα και βούτυρο.
Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε μία πιο υγιεινή εκδοχή του, συνδυάζοντας πούδρα αμυγδάλου, βρώμη και βούτυρο αμυγδάλου.
Μία μερίδα από τη συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει μόλις 225 θερμίδες και αποτελεί μία καλή πηγή πρωτεϊνών, καλύπτοντας μας σχεδόν το 13% των ημερήσιων αναγκών μας.
Επίσης, το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί μία καλή πηγή διαφόρων βιταμινών, όπως είναι η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Ε και η ριβοφλαβίνη.
Τέλος, η συγκεκριμένη συνταγή θα μας εφοδιάσει με μία καλή ποσότητα ιχνοστοιχείων, όπως είναι ο φώσφορος, ο χαλκός και το μαγγάνιο.
No Bake Cheesecake
Συστατικά
Για τη βάση
- ¼ κούπα πούδρα αμυγδάλου
- ¼ κούπα βρώμη
- 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
- 1 κ.σ. μέλι ή maple syrup
Για την κρέμα
- 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε την πούδρα αμυγδάλου, τη βρώμη, το βούτυρο αμυγδάλου, το μέλι/maple syrup και ζυμώνουμε μέχρι η πούδρα αμυγδάλου να έχει ενσωματωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στο βούτυρο αμυγδάλου.
- Πιέζουμε το μείγμα σε ένα ταψί τετράγωνο 20 εκ. ή στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα
- Ανακατεύομε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μεσαίο μπολ, με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για το cheesecake
- Ρίχνουμε τη κρέμα στη φόρμα/ταψί πάνω από τη βάση αμυγδάλου.
- Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες και απολαμβάνουμε. Εάν θέλουμε βάζουμε από πάνω μια μαρμελάδα βύσσινο ή από κόκκινα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Βίντεο
@foodforhealth.gr 🍰 Εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και χωρίς ψήσιμο συνταγή για cheesecake! Δοκίμασέ την και πες μου αν σου άρεσε! Συστατικά για 6-8 μερίδες ---- Για τη βάση - ¼ φλιτζάνι πούδρα αμυγδάλου - ¼ φλιτζάνι βρώμη - 2 κ. σούπας βούτυρο αμυγδάλου - 1 κ. σούπας μέλι ή maple syrup Για τη κρέμα - 200 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου) - 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό - 1 κ. σούπας μέλι ή maple syrup - 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού - 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού - 1 πρέζα αλάτι Εκτέλεση ------------- Για τη βάση - Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το αμύγδαλο, το βούτυρο αμυγδάλου, το μέλι/maple syrup και ζυμώνουμε για να βεβαιωθούμε ότι το αμύγδαλο έχει ενσωματωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στο βούτυρο αμυγδάλου - Πιέζουμε το μείγμα σε ένα ταψί τετράγωνο 20 εκ., ή στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20 εκ., και το αφήνουμε στην άκρη Για την κρέμα - Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε ένα μεσαίο μπολ, με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για το cheesecake - Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα/ταψί πάνω από τη βάση αμυγδάλου - Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες και απολαμβάνουμε. Εάν θέλουμε βάζουμε από πάνω μια μαρμελάδα βύσσινο ή κόκκινα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης. #cheesecake #cheesecakerecipe #nobakecheesecake #συνταγη #συνταγηδενύπαρχει #υγιεινησυνταγη #διατροφη #υγιεινηδιατροφη #renatamicha #foodforhealth #διαιτολογος_διατροφολογος #διαιτολογος #διατροφολογος
♬ πρωτότυπος ήχος - Δρ. Ρενάτα Μίχα