Skip to main content
αναζήτηση

Τα μπισκότα αυτά αποτελούν μία γευστική επιλογή για ένα υγιεινό σνακ τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.

Τα συγκεκριμένα μπισκότα φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και μπορούν να αποτελέσουν ένα τέλειο σνακ, για όταν θέλουμε κάτι γλυκό τις απογευματινές ώρες, ή όταν χρειαζόμαστε μία άμεση τόνωση από ενέργεια μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Τα μπισκότα θα μας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας κατά τη διάρκεια της ημέρας και ταυτόχρονα θα μας εφοδιάσουν με σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Μία μερίδα από τη συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει περίπου 240 θερμίδες και παράλληλη αποτελεί μία καλή πηγή φυτικών ινών, καλύπτοντας το 12% των ημερήσιων αναγκών μας. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την καλή υγεία του εντέρου και γενικά λειτουργούν ως μία “ασπίδα” για την καλή υγεία μας καθώς φαίνεται ότι η επαρκής κατανάλωση φυτικών ινών συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων υγείας, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Παράλληλα, το σνακ αυτό αποτελεί μία καλή πηγή πρωτεϊνών και θα μας εφοδιάσει με σημαντικές ποσότητες ιχνοστοιχείων που είναι σημαντικά για την υγεία μας, όπως είναι ο χαλκός και το μαγγάνιο.

Super Chewy Μπισκότα Μακαντέμια με Βρώμη & Σοκολάτα

Super Chewy Μπισκότα Μακαντέμια με Βρώμη & Σοκολάτα

Αυτά τα μπισκότα είναι η ιδανική επιλογή για ένα υγιεινό σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα, προσφέροντας την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Ψήσιμο 10 λεπτά
Ξεκούραση20 λεπτά
Συνολο 40 λεπτά
Είδος Γεύματος Πρωινό, Γλυκά, Σνακ
Είδος Κουζίνας Αμερικανική
Μερίδες 12
Θερμίδες 239 kcal

Συστατικά
  

  • 155 γρ. βρώμη ιδανικά όχι τη σπασμένη
  • 50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 125 γρ. κρεμώδες καλά αναμεμειγμένο βούτυρο κάσιους (σπιτικό ή από το κατάστημα)
  • 120 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή 170 γρ. μέλι
  • 4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 65 γρ. μακαντέμια ωμά, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης
 

  • Σε ένα μεσαίο προς μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι αμυγδάλου, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο κάσιους, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Προσθέτουμε τα ανακατεμένα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά και με μια λαστιχένια σπάτουλα, ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα ψιλοκομμένα μακαντέμια.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει για 60 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
  • Αφού κρυώσει η ζύμη για μια ώρα, την αφαιρούμε από το ψυγείο και με τα χέρια μας τη χωρίζουμε σε 12 ομοιόμορφα μπαλάκια.
  • Πατάμε με την παλάμη μας, το κάθε μπαλάκι ώστε να είναι στρογγυλό αλλά πιο φλατ το σχήμα του μπισκότου, και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Η ζύμη θα είναι αρκετά κολλώδης - απλώς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διαμορφώσουμε τα μπισκότα.
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά περίπου 13-15 λεπτά και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν γύρω από τις άκρες, τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί, για 10 λεπτά.
  • Τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά αν δοκιμάσετε να τα αγγίξετε, αλλά θα συνεχίσουν το μαγείρεμα μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο και τελικά θα σκληρύνουν καθώς κρυώνουν.
  • Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα, μεταφέρουμε προσεκτικά τα μπισκότα σε μια σχάρα και τα αφήνουμε τα να κρυώσουν περαιτέρω μέχρι να σταθεροποιηθούν πλήρως, περίπου 20-30 λεπτά.

Βίντεο

@foodforhealth.gr

🍪 Φτιάξε τώρα αυτά τα πεντανόστιμα, υγιεινά μπισκότα μακαντέμια με βρώμη και σοκολάτα, και θα με θυμηθείς! Συστατικά για 12 μερίδες: - 155 γρ. βρώμη (ιδανικά όχι τη σπασμένη) - 50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου - ½ κ. του γλυκού μαγειρική σόδα - 125 γρ. κρεμώδες, καλά αναμεμειγμένο βούτυρο κάσιους (σπιτικό ή από το κατάστημα) - 120 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή 170 γρ. μέλι - 4 κ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας - 65 γρ. ωμά μακαντέμια, ψιλοκομμένα - 80 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας - Αλάτι #μπισκοτα #υγιεινησυνταγη #συνταγη #renatamicha #foodforhealth #recipe #διατροφολογος #διαιτολογος #διαιτολογος_διατροφολογος

♬ πρωτότυπος ήχος - Δρ. Ρενάτα Μίχα

Σημειώσεις

Tip 1. Μπορείτε να κάνετε μικρότερα μπαλάκια για να βγάλετε 24 μικρά μπισκότα. 

Διατροφικός Πίνακας

Ενέργεια και Βασικά Συστατικά
Ποσότητα ανά μερίδα*
Θερμίδες
239
% ΣΗΠ**
Λιπαρά
 
15.1
g
19
%
Κορεσμένα λιπαρά
 
3.5
g
18
%
Μονοακόρεστα λιπαρά
 
6.2
g
25
%
Πολυακόρεστα λιπαρά
 
1.8
g
7
%
Υδατάνθρακες
 
22.2
g
8
%
Φυτικές ίνες
 
3.4
g
12
%
Σάκχαρα
 
9.1
g
10
%
Πρωτεΐνη
 
5.1
g
10
%
Νάτριο
 
33
mg
1
%
Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία
Ασβέστιο
 
37.5
mg
3
%
Βιταμίνη B1 (Θειαμίνη)
 
0.2
mg
17
%
Βιταμίνη B2 (Ριβοφλαβίνη)
 
0.2
mg
15
%
Βιταμίνη B3 (Νιασίνη)
 
0.6
mg
4
%
Βιταμίνη B5 (Παντοθενικό οξύ)
 
0.2
mg
4
%
Βιταμίνη B6
 
0.06
mg
4
%
Βιταμίνη B9 (Φυλλικό οξύ)
 
12.1
μg
3
%
Βιταμίνη C
 
0.06
mg
0
%
Βιταμίνη E
 
0.6
mg
4
%
Βιταμίνη K
 
3.4
µg
3
%
Κάλιο
 
162.3
mg
3
%
Μαγγάνιο
 
1.1
mg
48
%
Μαγνήσιο
 
58.9
mg
14
%
Σελήνιο
 
4.9
µg
9
%
Σίδηρος
 
1.4
mg
8
%
Φώσφορος
 
125.1
mg
10
%
Χαλκός
 
0.3
μg
33
%
Χολίνη
 
10.4
mg
2
%
Ψευδάργυρος
 
1.3
mg
12
%
Επιπρόσθετα Συστατικά***
Καροτενοειδή
Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη
 
25.1
μg
* Οι τιμές βασίζονται στη διατροφική βάση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (US Department of Agriculture, USDA).
** Το ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (%ΣΗΠ) σας δείχνει πόσο συμβάλει το κάθε θρεπτικό συστατικό από μία μερίδα της συνταγής στη συνολική ημερήσια πρόσληψη. Ο υπολογισμός βασίζεται στις ημερήσιες τιμές αναφοράς (Daily Values) του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, με βάση 2000 kcal ανά ημέρα για έναν μέσο υγιή ενήλικα. Ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του κάθε ατόμου, το % ΣΗΠ μπορεί να είναι χαμηλότερο ή υψηλότερο. Γενικότερα εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μικρότερο ή και ίσο με 5%, η συνταγή θεωρείται πως είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό. Αντίστοιχα, εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μεγαλύτερο ή και ίσο με 20%, η συνταγή θεωρείται πως είναι υψηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό.
*** Συστατικά που παρουσιάζονται επιπροσθέτως των βασικών θρεπτικών συστατικών ως ειδικού ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο τρόφιμο.