Το πορτοκάλι, ως ένα εποχιακό φρούτο του χειμώνα, μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά με μέλι, κανέλα και φυστίκια και να αποτελέσει ένα ιδανικό σνακ ή ακόμα και γλυκό.
Η συνταγή αυτή με τον απολαυστικό συνδυασμό του πορτοκαλιού και της κανέλας που δίνουν μοναδικά αρώματα είναι ιδανική και στις γιορτές των Χριστουγέννων.
Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, θειαμίνη και κάλιο. Μόλις μια μερίδα προσφέρει περίπου 180 θερμίδες και καλύπτει το 23% των φυτικών ινών που χρειάζεται ημερησίως ένα υγιής ενήλικας.
Το πορτοκάλι σε συνδυασμό με την κανέλα και τα φυστίκια μας προσφέρουν επίσης «καλά» λιπαρά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι απαραίτητα για να ανταπεξέλθετε στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Πορτοκάλια με κανέλα και φυστίκια
Συστατικά
- 3 πορτοκάλια μέτρια
- 2 κ.γ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης αν ακολουθείτε vegan διατροφή
- 1 κ.γ. φυστίκια Αιγίνης
- 1 κ.σ. σταφίδες χωρίς πρόσθετη ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στύψτε το 1 από τα 3 πορτοκάλια και τοποθετήστε τον χυμό του σε ένα ποτήρι.
- Στη συνέχεια ρίξτε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού το μέλι και ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί καλά το μέλι.
- Ξεφλουδίστε καλά τα πορτοκάλια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
- Τοποθετείστε τις φέτες πορτοκαλιού σε ένα πιάτο έτσι ώστε να καλύπτεται η μία φέτα πάνω στην άλλη.
- Τοποθετείστε τον χυμό πορτοκαλιού με το μέλι πάνω από τις φέτες πορτοκαλιού.
- Ρίξτε από πάνω τα φυστίκια, τις σταφίδες και τέλος την κανέλα.