Η άνοιξη είναι η εποχή για σπαράγγια, ένα λαχανικό χαμηλό σε θερμίδες αλλά πολύ πλούσιο σε ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά όπως το φυλλικό οξύ και οι βιταμίνες Κ, C και A.
Συνδυαστικά με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά δημιουργείται ένα πλούσιο γευστικά πιάτο που θα σας χαρίσει πληθώρα βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων.
Η σούπα αυτή προσφέρει μόλις 372 θερμίδες ανά μερίδα και παράλληλα 13 γραμμάρια πρωτεΐνης και 41 γραμμάρια υδατανθράκων.
Επιπλέον, μία μερίδα καλύπτει περίπου το 20% των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα σε φυτικές ίνες, οι οποίες έχουν αναρίθμητα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, μεταξύ των οποίων η συμβολή στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.
Βελουτέ Σούπα με Σπαράγγια
Συστατικά
- 2 πατάτες μέτριες ή 1 μεγάλη, ~600 γρ.
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 4 καρότα
- 500 γρ. σπαράγγια
- 5 κλωναράκια άνιθο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1000 ml νερό
- Μπούκοβο εάν σας αρέσει & αλάτι (λίγο)
- 4 κ.σ. παρμεζάνα ή άλλο τυρί για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Προσθέτουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε στο λάδι τα λαχανικά για 3-4’.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο, το αλάτι και 2 λίτρα βραστό νερό.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνιθο ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε τη σούπα μας και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Αφήνουμε να βράσει για περίπου 40’ μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά.
- Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.
- Σερβίρουμε με 1 κ.σ. τυρί τριμμένο ανά μερίδα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.