Ένας ακόμη τρόπος να δοκιμάσετε το αβοκάντο! Ο πουρές αβοκάντο συνοδεύει εξαιρετικά θαλασσινά, αλλά και πουλερικά.
Έχει την τέλεια κρεμώδη υφή και αποτελείται αποκλειστικά από φυτικής προέλευσης πρώτες ύλες.
Το τζίντζερ και το σκόρδο προσδίδουν ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, αλλά και έντονη γεύση ώστε να μη χρειάζεται προσθήκη αλατιού.
Το αβοκάντο είναι πολύ πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, γνωστά για τις καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες τους, αλλά και σε πρεβιοτικά που συμβάλλουν σημαντικά στην εντερική υγεία.
Επιπλέον, συνδυαστικά με την πατάτα προσφέρει μια σημαντική πηγή καλίου, συστατικού που συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης.
Πουρές Αβοκάντο
Δοκιμάστε τον πουρέ αβοκάντο ως συνοδευτικό για θαλασσινά και πουλερικά, απολαμβάνοντας την κρεμώδη υφή και τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του. Με μονοακόρεστα λιπαρά, πρεβιοτικά, τζίντζερ και σκόρδο, προσφέρει καρδιο-προστατευτικά οφέλη και συμβάλλει στην εντερική υγεία και τη φυσιολογική αρτηριακή πίεση.
Προετοιμασία 10 λεπτά λεπτά
Ψήσιμο 30 λεπτά λεπτά
Συνολο 40 λεπτά λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 112.7 kcal
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και στη συνέχεια το στύβουμε για να πάρουμε το χυμό του.
Τρίβουμε στον τρίφτη το τζίντζερ και το σκόρδο.
Προσθέτουμε στο μούλτι όλα τα συστατικά του πουρέ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε την κρεμώδη υφή που θέλουμε.
Ενέργεια και Βασικά Συστατικά
Ποσότητα ανά μερίδα*
% ΣΗΠ**
Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία
Βιταμίνη B5 (Παντοθενικό οξύ)
Βιταμίνη B9 (Φυλλικό οξύ)
Επιπρόσθετα Συστατικά***
Καροτενοειδή
* Οι τιμές βασίζονται στη διατροφική βάση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (US Department of Agriculture, USDA).
** Το ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (%ΣΗΠ) σας δείχνει πόσο συμβάλει το κάθε θρεπτικό συστατικό από μία μερίδα της συνταγής στη συνολική ημερήσια πρόσληψη. Ο υπολογισμός βασίζεται στις ημερήσιες τιμές αναφοράς (Daily Values) του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, με βάση 2000 kcal ανά ημέρα για έναν μέσο υγιή ενήλικα. Ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του κάθε ατόμου, το % ΣΗΠ μπορεί να είναι χαμηλότερο ή υψηλότερο. Γενικότερα εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μικρότερο ή και ίσο με 5%, η συνταγή θεωρείται πως είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό. Αντίστοιχα, εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μεγαλύτερο ή και ίσο με 20%, η συνταγή θεωρείται πως είναι υψηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό.
*** Συστατικά που παρουσιάζονται επιπροσθέτως των βασικών θρεπτικών συστατικών ως ειδικού ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο τρόφιμο.