Το παγωτό αποτελεί ένα από τα αγαπημένα γλυκά της άνοιξης και του καλοκαιριού, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.
Η συνταγή αυτή είναι μια εύκολη και υγιεινή παραλλαγή του κλασσικού παγωτού, καθώς δεν περιέχει κρέμα γάλακτος ή ζάχαρη για την παρασκευή του.
Αποτελεί, επίσης, μια γευστική και θρεπτική επιλογή που μπορεί να καλύψει την ανάγκη μας για γλυκό, χωρίς όμως να παρεκκλίνουμε σημαντικά από τις υγιεινές διατροφικές μας συνήθειες.
Η μπανάνα, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό της συνταγής, είναι πλούσια σε κάλιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.
Λόγω της γλυκιάς της γεύσης, λειτουργεί ως φυσικό γλυκαντικό και προσδίδει στο παγωτό μια ιδιαίτερα γλυκιά γεύση.
Ακόμη, η συνταγή περιέχει κακάο και φιστίκια, τα οποία αποτελούν εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών και «καλών» λιπαρών, αντίστοιχα.
Το παγωτό αυτό προσφέρει περίπου 237 θερμίδες ανά μερίδα και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες όπως η βιταμίνη Β6 και ιχνοστοιχεία όπως το μαγνήσιο, ο χαλκός, το μαγγάνιο και το κάλιο, τα οποία είναι σημαντικά για την καλή υγεία.
Παγωτό με μπανάνα και σοκολάτα
Συστατικά
- 4 μπανάνες
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- ¼ κ.γ. κανέλα
- 30 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
- 1/3 κούπα φιστίκια κατά προτίμηση χωρίς αλάτι
- φρέσκες φράουλες προαιρετικά, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβετε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετείτε σε ένα καλά κλεισμένο σκεύος. Προτιμήστε οι μπανάνες να είναι ώριμες, ούτως ώστε να δώσουν αρκετή γλυκύτητα στο παγωτό.
- Τοποθετείτε το σκεύος με τις μπανάνες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες ή για όλο το βράδυ.
- Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις παγωμένες μπανάνες στο μπλέντερ και ανακατεύετε καλά μέχρι το μίγμα να αποκτήσει μια μαλακή υφή.
- Προσθέτετε το κακάο, την κανέλα και τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.
- Προσθέτετε και τα φιστίκια και ανακατεύετε για λίγα λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως το παγωτό ή το τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να παγώσει. Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε με φρέσκιες φράουλες.