Η συνταγή αυτή είναι πλούσια σε καλά λιπαρά αλλά και φυτικές ίνες, καθώς μια μερίδα καλύπτει περίπου το 40% της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης που χρειάζεται ένα υγιής ενήλικας σε φυτικές ίνες.
Τέλος, αποτελεί πολύ καλή πηγή σιδήρου και μαγγανίου, καθώς και εξαιρετική πηγή χαλκού, ο οποίος είναι σημαντικός για την καλή λειτουργία της καρδιάς, των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Μους με σοκολάτα και αβοκάντο
Συστατικά
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 2 κ.γ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης
- 2 κ.γ. κακάο
- ¼ κούπα κουβερτούρα σε κομμάτια
- 2 κ.σ. φυτικό ρόφημα π.χ. ρόφημα αμυγδάλου
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα:
- Φρέσκα φρούτα π.χ. φράουλες, μπανάνα
- Τριμμένοι ξηροί καρποί π.χ. φουντούκια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Λιώνετε την κουβερτούρα είτε στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά είτε σε μπεν μαρί.
- Σε ένα μπλέντερ προσθέτετε το αβοκάντο, τη λιωμένη κουβερτούρα, το μέλι, τη βανίλια και το κακάο.
- Ζεσταίνετε ελαφρώς το φυτικό ρόφημα ή το γάλα πριν το ρίξετε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια το ρίχνετε στο μπλέντερ και ανακατεύετε.
- Ανακατεύετε καλά για περίπου 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, καθαρίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα τοιχώματα του μπλέντερ.
- Σερβίρετε τη μους, προσθέτοντας τα φρούτα ή τους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας. Για ένα πιο απολαυστικό και δροσιστικό αποτέλεσμα, μπορείτε να αφήσετε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν τη σερβίρετε.