Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης

Αναζήτηση

Αναζητήστε διατροφικές ενότητες, άρθρα, συνταγές και διατροφικούς ορισμούς πληκτρολογώντας τον τίτλο ή μία λέξη.

Δίπλες

Δίπλες

Δίπλες

Συστατικά

Για 24 τεμάχια

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3 κ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για άλειμμα
  • 1 κ. της σούπας ούζο
  • 1 ½ κούπα νερό
  • 1 βανίλια
  • Αλάτι

Για το σιρόπι:

  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο επειδή έχει έντονο και ωραίο άρωμα)
  • 1 κ. της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 στικ κανέλας

Για το Topping:

  • Κανέλα
  • Καρύδια τριμμένα

Λίγο λόγια για τη συνταγή

Επειδή γιορτές χωρίς γλυκά δε γίνονται, σας ετοιμάσαμε εύκολες και υγιεινές δίπλες χωρίς ζάχαρη, με όλη τη γλύκα τους να προέρχεται από το μέλι και μάλιστα ψημένες στο φούρνο αντί για το τηγάνι.

Μία δίπλα από τη συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει 147 θερμίδες.

Για την παρασκευή τους προτιμήστε τη χρήση ελαιολάδου ώστε να επωφεληθείτε από τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχονται στο ελαιόλαδο.

Μην ξεχάσετε να προσθέσετε κανέλα στις δίπλες σας. Η κανέλα μπορεί να έχει σημαντικές ευεργετικές επιδράσεις για την καλή μας υγεία καθώς περιέχει σημαντικές ποσότητες πολυφαινολών, ουσιών με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Καλή σας απόλαυση!

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα μεταλλικό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο, τις 3 κ. της σούπας ελαιόλαδο και το ζεστό νερό. Ζυμώνουμε το μίγμα καλά, για περίπου 8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Μπορούμε να το ζυμώσουμε και στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιώντας το γάντζο.
  2. Τη σκεπάζουμε και την ξεκουράζουμε το λιγότερο για 30 λεπτά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα πολύ λεπτό φύλλο με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  4. Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, περίπου 20×15 εκατοστά.
  5. Όπως κόβουμε τις δίπλες τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες, μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες.
  6. Λαδώνουμε το κάθε κομμάτι που έχουμε κόψει με το έξτρα ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Προσέχουμε το κάθε κομμάτι να μην ακουμπάει το άλλο. Πιθανότατα θα χρειαστείτε δυο ταψιά για να χωρέσουν όλα τα κομμάτια.
  7. Αφού τις λαδώσουμε και τις απλώσουμε όλες στα 2 ταψιά, τοποθετούμε τα ταψιά στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια της κάθε μίας, αφαιρούμε τα ταψιά από το φούρνο και γρήγορα με τη βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες.
  8. Ξαναβάζουμε τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε τις δίπλες μέχρι να ροδίσουν για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  9. Όσο ψήνονται, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 10 λεπτά και το κρατάμε ζεστό.
  10. Όταν ψηθούν, αφήνουμε τις δίπλες να κρυώσουν, μέχρι να έρθουν δηλαδή σε θερμοκρασία δωματίου.
  11. Σιροπιάζουμε τις δίπλες με το ζεστό σιρόπι αλλά δεν τις βουτάμε στο σιρόπι για πολλή ώρα, είναι προτιμότερο να τις τοποθετήσετε σε μία πιατέλα, δημιουργώντας ένα πύργο και να τις περιχύσετε με το σιρόπι.
  12. Τέλος, τις πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια και τη κανέλλα.

Διατροφική Ετικέτα

Διατροφική αξία ανά μερίδα, με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 2000kcal για ενήλικα.

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική αξία ανά μερίδα (1/24 της συνταγής): 1ΣΗΠ από μερίδα2
Ενέργεια και Βασικά Συστατικά
Θερμίδες (kcal)147,37,4 %
Λιπαρά (γρ)4,05,1 %
Κορεσμένα λιπαρά (γρ)0,63,0 %
Υδατάνθρακες (γρ)26,49,6 %
Φυτικές ίνες (γρ)1,24,3 %
Σάκχαρα (γρ)0,20,2 %
Πρωτεΐνη (γρ)2,65,2 %
Νάτριο (mg)4,10,2 %

1 Οι τιμές βασίζονται στη διατροφική βάση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (US Department of Agriculture, USDA).

2 Το ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (%ΣΗΠ) σας δείχνει πόσο συμβάλει το κάθε θρεπτικό συστατικό από μία μερίδα της συνταγής στη συνολική ημερήσια πρόσληψη. Ο υπολογισμός βασίζεται στις ημερήσιες τιμές αναφοράς (Daily Values) του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, με βάση 2000 kcal ανά ημέρα για έναν μέσο υγιή ενήλικα. Ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του κάθε ατόμου, το % ΣΗΠ μπορεί να είναι χαμηλότερο ή υψηλότερο. Γενικότερα εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μικρότερο ή και ίσο με 5%, η συνταγή θεωρείται πως είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό. Αντίστοιχα, εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μεγαλύτερο ή και ίσο με 20%, η συνταγή θεωρείται πως είναι υψηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό. 

Σχετικές Ενότητες

Διατροφή Για Καλή Υγεία

Διατροφή για Καλή Υγεία

Η διατροφή αποτελεί τον πλέον βασικό πυλώνα που καθορίζει την υγεία. Ποια είναι η σωστή διατροφή για την υγεία και την ευεξία σας;
Διατροφή για Απώλεια Βάρους

Διατροφή για Απώλεια Βάρους

Η απώλεια βάρους αποτελεί επιθυμία πολλών ανθρώπων. Πότε ενδείκνυται και πώς επιτυγχάνετε; Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι μέσω της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Διατροφή στην Εγκυμοσύνη

Διατροφή στην Εγκυμοσύνη

Η ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή στην εγκυμοσύνη συμβάλει στην υγεία της εγκύου και του μωρού. Ποια είναι η σωστή διατροφή για εσάς;
Κλείστε Ραντεβού