Αναζήτηση

Αναζητήστε διατροφικές ενότητες, άρθρα, συνταγές και διατροφικούς ορισμούς πληκτρολογώντας τον τίτλο ή μία λέξη.

Διαιτολόγος - Διατροφική Υποστήριξη

Διαιτολόγος - Διατροφική Υποστήριξη

Εξατομικευμένα προγράμματα με ιατρική παρακολούθηση για να βελτιώσετε τη διατροφή, την υγεία αλλά και την ποιότητα της ζωής σας.

Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής

Με μια ολιστική προσέγγιση και με τη χρήση σύγχρονου και προηγμένου εξοπλισμού σχεδιάζουμε το δικό σας απόλυτα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, έτσι ώστε να βελτιώσετε τη διατροφή, την υγεία αλλά και συνολικά την ποιότητα της ζωής σας.

Τα 4 βήματα της διατροφικής υποστήριξης:

 • 1Ιατρικό Ιστορικό

  Όλα ξεκινούν από τη λήψη ενός σωστού ιατρικού ιστορικού, από το εξειδικευμένο προσωπικό μας. Η κατάσταση της υγείας σας, τόσο η τωρινή όσο και η πρότερη, παίζει κρίσιμο ρόλο στην αξιολόγηση που θα ακολουθήσει.

 • 2Διατροφική Αξιολόγηση

  Η διατροφική αξιολόγηση συνίσταται στην καταγραφή των διατροφικών σας συνηθειών, στην ανάλυση της σύστασης του σώματός σας (λιπομέτρηση), στη μέτρηση του ύψους και του βάρους σας, καθώς και στη μέτρηση του βασικού σας μεταβολικού ρυθμού.

 • 3Ιατρικές Εξετάσεις

  Λαμβάνουμε υπόψη πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις και ανάλογα με τις ανάγκες σας μπορούν να γίνουν ιατρικές εξετάσεις από τους συνεργαζόμενους ιατρούς, όπως λήψη αίματος, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, καρδιογράφημα, τεστ κοπώσεως, υπερηχογράφημα, κλπ.

 • 4Διατροφικό Πλάνο

  Σύμφωνα με τα δικά σας δεδομένα – το ιστορικό, τις ιατρικές εξετάσεις, τις συνήθειες αλλά και τους στόχους σας – σχεδιάζουμε ένα απόλυτα εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο, το οποίο πρωτίστως θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη δυνατή υγεία του οργανισμού σας.

Διαιτολογικές Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι σχεδιασμένες ανάλογα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Ενημερώστε μας για το αν ενδιαφέρεστε για εβδομαδιαία παρακολούθηση ή συμβουλευτική.

Η περιγραφή που ακολουθεί βασίζεται σε εβδομαδιαία παρακολούθηση που έχει σχεδιαστεί και ελεγχθεί προκειμένου να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Η πρώτη συνεδρία γίνεται από τη Δρ. Ρενάτα Μίχα με κλινικό διαιτολόγο του κέντρου μας, διαρκεί 60 λεπτά και περιλαμβάνει:

 • Λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού
 • Διατροφική αξιολόγηση, λαμβάνοντας υπόψη και ιατρικές συστάσεις (εάν υπάρχουν)
 • Μέτρηση ύψους
 • Ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση)*
 • Μέτρηση περιφερειών σώματος
 • Στοχοθέτηση και σχεδιασμός διατροφικής παρέμβασης (π.χ., μεσογειακή, keto, vegan, DASH, για διαβήτη, για δυσλιπιδαιμίες)
 • Γενικές οδηγίες και υγιεινές συνταγές
 • 7ημερο πρόγραμμα διατροφής

*Η λιπομέτρηση γίνεται μόνο δια ζώσης. Σε περίπτωση απομακρυσμένης συνεδρίας γίνεται μέτρηση βάρους, ύψους και περιφερειών από τον/την εξεταζόμενο/η με καθοδήγηση από κλινικό διαιτολόγο.

Στα πλαίσια της 1ης συνεδρίας προτείνουμε να γίνεται η μέτρηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας (μέτρηση μεταβολισμού). Πρόκειται για μία μοναδική και εξατομικευμένη μέτρηση που αξιολογεί τις ενεργειακές καύσεις του οργανισμού σε κατάσταση ηρεμίας, τις θερμίδες δηλαδή που «καίτε». Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε ένα απόλυτα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής για να επιτύχουμε τους στόχους σας. Η μέτρηση αυτή έχει επιπρόσθετο κόστος και η διάρκεια του πρώτου ραντεβού αυξάνεται στα 90 λεπτά.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ

Ο εβδομαδιαίος επανέλεγχος γίνεται από κλινικό διαιτολόγο του κέντρου μας και αφορά σε συζήτηση και αναπροσαρμογή του 7ημερου διαιτολογίου με βάση τη στοχοθέτηση και την επιλογή της διατροφικής παρέμβασης που έγινε στην πρώτη συνεδρία. Διαρκεί 30 λεπτά και περιλαμβάνει:

 • Αξιολόγηση εβδομαδιαίας καταγραφής
 • Αξιολόγηση και διαχείριση διατροφικής συμπεριφοράς και δυσκολιών
 • Παρακολούθηση και έλεγχο βάρους
 • Ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση)*
 • Μέτρηση περιφερειών σώματος όποτε κρίνεται απαραίτητο
 • Διατροφική εκπαίδευση (πρόγραμμα 15 θεματικών ενοτήτων)
 • Επανασχεδιασμό θερμιδικού ισοζυγίου όποτε κρίνεται απαραίτητο
 • Υγιεινές συνταγές
 • Αναπροσαρμογή 7ημερου προγράμματος διατροφής

* Η λιπομέτρηση γίνεται μόνο δια ζώσης. Σε περίπτωση απομακρυσμένης συνεδρίας η μέτρηση του βάρους, ύψους και περιφερειών γίνεται από τον/την εξεταζόμενο/η με καθοδήγηση από κλινικό διαιτολόγο.

Για κάθε 5-10% απώλειας βάρους αλλάζουν (μειώνονται) οι θερμιδικές ανάγκες – για αυτό προτείνουμε την επαναξιολόγηση του μεταβολισμού σας, ώστε να επανασχεδιάσουμε με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια το διαιτολόγιό σας. Οι καύσεις φυσικά μπορούν να αλλάξουν μεταξύ άλλων και με σημαντικές αλλαγές στη διατροφή, την άσκηση ή το κάπνισμα. Η μέτρηση του μεταβολισμού έχει επιπρόσθετο κόστος και η διάρκεια του εβδομαδιαίου επανελέγχου αυξάνεται στα 45 λεπτά.

Online Διατροφολόγος

Η υπηρεσία online διατροφολόγος δημιουργήθηκε από την ανάγκη για ισορροπημένη διατροφή, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα για δια ζώσης επίσκεψη.

Λιπομέτρηση

Η λιπομέτρηση μας επιτρέπει να έχουμε μια ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη εικόνα για το σώμα σας, αλλά και να εκτιμήσουμε το ιδανικό σας βάρος.

Μέτρηση Μεταβολισμού

Η μέτρηση του μεταβολισμού μας επιτρέπει να εκτιμήσουμε πόσες είναι οι ιδανικές θερμίδες για εσάς και το ιδανικό σας βάρος.

Εργομετρία

Η εργομετρία μας επιτρέπει να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα της φυσικής κατάστασης του εξεταζόμενου.

Υπηρεσίες B2B

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, εκπαίδευσης, σχεδιασμού προγραμμάτων wellness και κλινικής υποστήριξης.

Πολιτική Υπηρεσιών

Στα πλαίσια της ομαλής λειτουργίας της διατροφικής παρακολούθησης, αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, οι εξεταζόμενοι οφείλουν να ακολουθούν τους παρακάτω κανόνες. Με την έναρξη της παρακολούθησής τους δέχονται αυτόματα ότι συμφωνούν και δεσμεύονται από αυτούς τους όρους συμμετοχής.

ΓΕΝΙΚΑ

 • Το Food For Health θέλοντας να παρέχει άριστες υπηρεσίες στα μέλη του, διατηρεί πληροφοριακό σύστημα μέσα στο οποίο καταχωρούνται τα προσωπικά στοιχεία των μελών, το ιατρικό και διατροφικό ιστορικό, οι σωματομετρήσεις, τα εβδομαδιαία ραντεβού και προγράμματα διατροφής, η πρόοδός τους, όλες οι οικονομικές συναλλαγές καθώς και οποιαδήποτε άλλο στοιχείο κρίνεται απαραίτητο για την καλύτερη δυνατή διαιτολογική υποστήριξη.
 • Οι εξεταζόμενοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη σε περίπτωση απόκρυψης προβλημάτων υγείας ή ιατρικών συστάσεων/ προειδοποιήσεων που ενδέχεται να επηρεάσουν τη διαιτολογική παρέμβαση.

ΩΡΑΡΙΟ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

 • Το ωράριο του Food For Health είναι Δευτέρα – Παρασκευή από 12 μ.μ. – 8 μ.μ., εκτός επίσημων αργιών.
 • Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται υποχρεωτικά κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού την ώρα και ημέρα που εξυπηρετεί τον/την εξεταζόμενο/η και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Food For Health.
 • Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται δια ζώσης στο διαιτολογικό κέντρο Food For Health ή απομακρυσμένα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ή τηλεφωνικά.
 • Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να συμμορφώνονται με την τήρηση του ωραρίου, καθώς και με την έγκαιρη προσέλευση στο προγραμματισμένο ραντεβού της συνεδρίας. Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 20 λεπτών, το προσωπικό διατηρεί το δικαίωμα να μην προχωρήσει στην πραγματοποίηση της συνεδρίας και να επαναπρογραμματίσει το ραντεβού σας. Θα προσπαθήσουμε να σας εξυπηρετήσουμε εάν υπάρχει κάποιο κενό, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.
 • Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο επιθυμείτε να αναβάλλετε/ ακυρώσετε την προγραμματισμένη συνεδρία θα πρέπει να γίνεται το αργότερο την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Οι ακυρώσεις/αλλαγές των ραντεβού γίνονται με τηλεφωνική επικοινωνία στο 212 1069 100 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@foodforhealth.gr και να επιβεβαιωθεί από τη γραμματεία. Για την αποφυγή τέτοιων περιπτώσεων, το Food For Health έχει μεριμνήσει ώστε να γίνεται τηλεφωνική υπενθύμιση της συνεδρίας την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα του ραντεβού σας.
 • Για τυχόν οποιαδήποτε αλλαγή, για την οποία ευθύνεται το Food For Health, σχετικά με το ωράριο ή το προγραμματισμένο ραντεβού της συνεδρίας, θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

 • Τα δια ζώσης ραντεβού είτε προπληρώνονται είτε εξοφλούνται την ημέρα της συνεδρίας.
 • Η απομακρυσμένη συνεδρία προπληρώνεται την ημέρα που κλείνεται το ραντεβού. Αυτό θα εξασφαλίζει τη δέσμευση του ραντεβού σας.
 • Η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στον χώρο του Food For Health με μετρητά ή με χρέωση χρεωστικής κάρτας, είτε μέσω Viva Wallet.
 • Δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων.
 • Το κόστος του εβδομαδιαίου επανελέγχου ισχύει για εβδομαδιαία παρακολούθηση και με βάση τη στοχοθέτηση/ σχεδιασμό διατροφικής παρέμβασης που έγινε στα πλαίσια του πρώτου ραντεβού. Σε διαφορετική περίπτωση το κόστος αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες σας – ενημερώστε μας σχετικά.
 • Το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών αναπροσαρμόζεται εάν διαμένετε στο εξωτερικό και χρειάζεστε απομακρυσμένη παρακολούθηση. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε εξατομικευμένες και πολιτισμικά κατάλληλες διαιτολογικές υπηρεσίες (στην Ελληνική γλωσσα). Οι τιμές μας αντικατοπτρίζουν τις πρόσθετες προσπάθειες που απαιτούνται για την προσαρμογή των διατροφικών προγραμμάτων στις τοπικές διατροφικές συνήθειες, τη διαθεσιμότητα συστατικών και τις πολιτισμικές προτιμήσεις. Επιπλέον, λαμβάνουμε υπόψη τα επιπλέον διοικητικά και συναλλακτικά κόστη, όπως τα τέλη συναλλάγματος και οι διεθνείς τραπεζικές μεταφορές. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι συστάσεις μας είναι πρακτικές, προσβάσιμες και σχετικές με τις μοναδικές σας ανάγκες και τοπικό πλαίσιο. Ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί στην παροχή απομακρυσμένων διαιτολογικών υπηρεσιών όταν διαμένετε εκτός Ελλάδας - παρακαλούμε ενημερώστε μας για τον τόπο διαμονής σας
 • H συνεδρία αφορά σε ένα και μόνο φυσικό πρόσωπο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλο.
 • Με την αποδοχή των παρόντων όρων θεωρείται αμάχητα η αποδοχή του τιμήματος ως δίκαιου, εύλογου και ανάλογου των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Κλείστε ραντεβού

Βελτιώστε τη διατροφή & την υγεία σας

Η Δρ. Ρενάτα Μίχα με τους ειδικούς συνεργάτες της είναι σε θέση να σας προτείνουν την καλύτερη διατροφή για εσάς, θέτοντας σε προτεραιότητα τις προσωπικές σας ανάγκες και πάντα με βάση τα νέα επιστημονικά δεδομένα.

Κλείστε Ραντεβού
Κλείστε Ραντεβού