Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης

Αναζήτηση

Αναζητήστε διατροφικές ενότητες, άρθρα, συνταγές και διατροφικούς ορισμούς πληκτρολογώντας τον τίτλο ή μία λέξη.

Online Διατροφολόγος - Κλινική Διαιτολόγος

Online Διατροφολόγος

Συνεδρίες και συμβουλές για σωστή διατροφή από το σπίτι, γιατί η υγεία είναι σημαντική για όλους μας.

Τι είναι ο Online Διατροφολόγος

Ο online Διατροφολόγος είναι μία υπηρεσία που δημιουργήθηκε από την ανάγκη για ισορροπημένη διατροφή, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα δια ζώσης επίσκεψης σε Διατροφολόγο. Απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν ραντεβού με Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο αλλά βρίσκονται σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή, στην επαρχεία, στο εξωτερικό, έχουν πολύ πιεσμένο ωράριο ή δεν μπορούν να μετακινηθούν για τον οποιοδήποτε λόγο.

Με τα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία του COVID στη ζωή μας, οι εξ’ αποστάσεως υπηρεσίες μας δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να προσέχουμε τη διατροφή και την υγεία μας. Η διαδικτυακή εξ αποστάσεως επικοινωνία (μέσω Skype, Zoom ή αντίστοιχων πλατφόρμων) μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε εξίσου αποτελεσματική παρακολούθηση από το διαιτολόγο.

Είτε για καλή υγεία, απώλεια βάρους, εάν είστε έγκυος, vegan αλλά και για κάθε είδους ανάγκη ή πρόβλημα υγείας, η παρακολούθηση από ειδικό Διατροφολόγο καλύπτεται είτε με μερικώς είτε με πλήρως απομακρυσμένη συνεδρία.

Στο πρότυπο διαιτολογικό μας κέντρο Food for Health πραγματοποιούμε το ραντεβού μέσω της ειδική πλατφόρμας του κέντρου μας, ενώ οι όποιες πληροφορίες, έντυπα, υλικά ή μέσα που μπορεί να χρειαστούν αποστέλλονται με ασφάλεια μέσω email ή μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Πως γίνονται οι online συνεδρίες διατροφολόγου;

Οι εξ’ αποστάσεως συνεδρίες ακολουθούν τη λογική και τη μεθοδολογία των συνεδριών δια ζώσης. Η επικοινωνία πραγματοποιείται με τη χρήση του διαδικτύου και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συνήθως εβδομαδιαία.

Είναι αποτελεσματική η Online Συνεδρία διατροφολόγου;

Οι απομακρυσμένες συνεδρίες μπορούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικές με τις συνεδρίες δια ζώσης. Είναι σημαντικό να υπάρχει σωστή και συχνή επικοινωνία με τον online Διαιτολόγο, το άτομο να ακολουθεί τις οδηγίες και τις διατροφικές συμβουλές και να επικεντρωθεί στο στόχο του.

Τρόποι Παρακολούθησης

Μερικώς Online Συνεδρίες

Υπάρχει η δυνατότητα να μην γίνονται εξ’ ολοκλήρου απομακρυσμένα οι συνεδρίες, αλλά μερικώς. Δηλαδή, να πραγματοποιηθούν και κάποιες συνεδρίες από κοντά ώστε να ληφθούν οι εξειδικευμένες μετρήσεις από Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο. Στην περίπτωση αυτή, συνήθως προτείνουμε η 1η συνεδρία, μία ενδιάμεση και η τελευταία να γίνονται από κοντά. Φυσικά, ο τρόπος παρακολούθησης προσαρμόζεται απόλυτα στις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου.

1η Δια Ζώσης Συνεδρία

Η 1η συνεδρία που γίνεται από κοντά περιλαμβάνει:

 • Λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού
 • Πλήρης διατροφική αξιολόγηση, λαμβάνοντας υπόψη και ιατρικές εξετάσεις (εάν υπάρχουν)
 • Ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση)
 • Μέτρηση βασικού μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας
 • Μέτρηση ύψους
 • Μέτρηση περιφερειών σώματος
 • Εβδομαδιαίο εξατομικευμένο πλάνο διατροφής
 • Στοχοθέτηση
 • Αξιολόγηση και διαχείριση διατροφικής συμπεριφοράς
 • Υγιεινές συνταγές

Επόμενες Online Συνεδρίες

Οι υπόλοιπες συνεδρίες θα γίνονται online με βάση τη διαθεσιμότητα και το πρόγραμμα του ενδιαφερόμενου. 
Στην online συνεδρία περιλαμβάνονται:

 • Εβδομαδιαίο εξατομικευμένο πλάνο διατροφής
 • Αξιολόγηση και διαχείριση διατροφικής συμπεριφοράς
 • Παρακολούθηση και έλεγχος βάρους
 • Υγιεινές συνταγές
 • Συνεχής υποστήριξη και εκπαίδευση βάση αναγκών
Ενδιαφέρομαι

Πλήρως Online Συνεδρίες

Φυσικά, εάν δεν υπάρχει καθόλου η δυνατότητα για κάποιες συναντήσεις δια ζώσης, οι συνεδρίες θα γίνονται πλήρως online. Χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα ή η αποτελεσματικότητα των διατροφικών συνεδριών, οι online συνεδρίες απλώς θα διευκολύνουν περισσότερο το πρόγραμμα του ενδιαφερόμενου.

1η Online Συνεδρία

Στην 1η online συνεδρία γίνεται λήψη του ιατρικού και διατροφικού ιστορικού (χρήσιμο είναι να αναφερθούν και αιματολογικές ή άλλες εξετάσεις εντός 6μήνου). Όπως και στην δια ζώσης ή μερικώς εξ αποστάσεως, θα ζητηθεί επιπλέον καταγραφή των γευμάτων για 3 ημέρες έτσι ώστε να γίνει σωστή αξιολόγηση των διατροφικών συνηθειών του ενδιαφερόμενου.

Έπειτα, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου και ανθρωπομετρικά στοιχεία του, τις προτιμήσεις και ανάγκες του σε φαγητό, καθορίζονται οι διαιτολογικοί στόχοι και δημιουργείται το πρώτο εξατομικευμένο πλάνο διατροφής. Έτσι, ξεκινά η διατροφική εκπαίδευση που είναι εξίσου σημαντική.

Επόμενες Online Συνεδρίες

Κατά τις επόμενες συνεδρίες, οι οποίες γίνονται εβδομαδιαία και ανάλογα την ανάγκη και τη διαθεσιμότητα του ενδιαφερόμενου, αναλύονται η πρόοδος, οι δυσκολίες και γίνεται αξιολόγηση της πορείας προς τον διατροφικό στόχο. Ο online διατροφολόγος επιλύει ό,τι απορίες ή σχόλια υπάρχουν και συνεχίζεται η διαδικασία με νέο προσαρμοσμένο διατροφικό πλάνο και υγιεινές συνταγές.

Η διαδικασία σε όλες τις συνεδρίες ακολουθεί τα βήματα που περιγράφηκαν παραπάνω κι αφορούν τις δια ζώσης συνεδρίες.

Πώς θα γίνονται οι μετρήσεις εξ αποστάσεως;

Υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι παρακολούθησης της διατροφής και του βάρους. Συγκεκριμένα:

 • Η τακτική ζύγιση σε μια οικιακή ζυγαριά υπό υγκεκριμένες προϋποθέσεις και υπό την καθοδήγηση του διατροφολόγου
 • Οι μετρήσεις με μία μεζούρα σε συγκεκριμένα σημεία σώματος, έπειτα από υπόδειξη του ειδικού
 • Η αναλυτική καταγραφή των γευμάτων, ώστε να υπολογίζεται η διατροφική αξία των φαγητών
Ενδιαφέρομαι
Κλείστε Ραντεβού