Αναζητάτε έναν υγιεινό και νόστιμο τρόπο να ικανοποιήσετε τη γλυκιά σας επιθυμία; Τα σοκολατάκια με κάστανο είναι η τέλεια επιλογή για τον χειμώνα. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση των βρασμένων καστάνων με τη σοκολάτα, δημιουργώντας ένα γλυκό που δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και θρεπτικό.
Μία μερίδα από τη συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει περίπου 150 θερμίδες και αποτελεί μία καλή πηγή φυτικών ινών, καλύπτοντας περίπου το 10% των ημερήσιων αναγκών μας.
Παράλληλα, θα μας εφοδιάσει με σημαντικές βιταμίνες όπως είναι η βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) και με σημαντικές ποσότητες ιχνοστοιχείων που είναι σημαντικά για τη διατήρηση της καλής υγεία μας, όπως είναι ο χαλκός και το μαγγάνιο.
Τα σοκολατάκια με κάστανο μπορούν να καταναλωθούν με διάφορους τρόπους.
Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ως σνακ, να τα συνοδεύσετε με γάλα ή φυτικό ρόφημα ή να τα προσθέσετε στο γιαούρτι σας για ένα θρεπτικό πρωινό. Επίσης, είναι ιδανικά ως γλυκό επιδόρπιο μετά το γεύμα ή σε συνδυασμό με φρέσκα φρούτα.
Σοκολατάκια με κάστανο
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 10 κάστανα
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο
- 2 κ.σ. μέλι (42 γρ.)
- 2 κ.γ. λάδι καρύδας
- 2 καρύδια τριμμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μιακατσαρόλα, βράζουμε τα κάστανα για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε προσεκτικά το εξωτερικό περίβλημα.10 κάστανα
- Σε μία μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε τη μαύρη σοκολάταμε το λάδι καρύδας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε απαλά για να μην κολλήσει.200 γρ. μαύρη σοκολάτα, 2 κ.γ. λάδι καρύδας
- Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.2 κ.σ. μέλι
- Βυθίζουμε τα κάστανα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα. Γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι για επιπλέον τραγανότητα.2 καρύδια
- Τοποθετούμε τα σοκολατένια κάστανα σε έναν δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά, μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.