Skip to main content
αναζήτηση

Αναζητάτε έναν υγιεινό και νόστιμο τρόπο να ικανοποιήσετε τη γλυκιά σας επιθυμία; Τα σοκολατάκια με κάστανο είναι η τέλεια επιλογή για τον χειμώνα. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση των βρασμένων καστάνων με τη σοκολάτα, δημιουργώντας ένα γλυκό που δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και θρεπτικό.

Μία μερίδα από τη συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει περίπου 150 θερμίδες και αποτελεί μία καλή πηγή φυτικών ινών, καλύπτοντας περίπου το 10% των ημερήσιων αναγκών μας.

Παράλληλα, θα μας εφοδιάσει με σημαντικές βιταμίνες όπως είναι η βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) και με σημαντικές ποσότητες ιχνοστοιχείων που είναι σημαντικά για τη διατήρηση της καλής υγεία μας, όπως είναι ο χαλκός και το μαγγάνιο.

Τα σοκολατάκια με κάστανο μπορούν να καταναλωθούν με διάφορους τρόπους.

Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ως σνακ, να τα συνοδεύσετε με γάλα ή φυτικό ρόφημα ή να τα προσθέσετε στο γιαούρτι σας για ένα θρεπτικό πρωινό. Επίσης, είναι ιδανικά ως γλυκό επιδόρπιο μετά το γεύμα ή σε συνδυασμό με φρέσκα φρούτα.

Σοκολατάκια με κάστανο

Σοκολατάκια με κάστανο

Τα σοκολατάκια με κάστανο είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για να ικανοποιήσετε τις γλυκές σας επιθυμίες. Συνδυάζουντην πλούσια γεύση των καστάνων με σοκολάτα, προσφέροντας ένα θρεπτικό γλυκό που αποδίδει περίπου 150 θερμίδες ανά μερίδα και παράλληλα είναι μία καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Ιδανικά για σνακ, μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα, με γάλα ή φυτικό ρόφημα, σε γιαούρτι ή ως επιδόρπιο με φρέσκα φρούτα.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Ψήσιμο 20 λεπτά
Ξεκούραση10 λεπτά
Συνολο 40 λεπτά
Είδος Γεύματος Γλυκά, Σνακ
Είδος Κουζίνας Ελληνική - Μεσογειακή
Μερίδες 10
Θερμίδες 152,3 kcal

Εξοπλισμός

Συστατικά
  

  • 10 κάστανα
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο
  • 2 κ.σ. μέλι (42 γρ.)
  • 2 κ.γ. λάδι καρύδας
  • 2 καρύδια τριμμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης
 

  • Σε μιακατσαρόλα, βράζουμε τα κάστανα για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε προσεκτικά το εξωτερικό περίβλημα.
    10 κάστανα
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε τη μαύρη σοκολάταμε το λάδι καρύδας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε απαλά για να μην κολλήσει.
    200 γρ. μαύρη σοκολάτα, 2 κ.γ. λάδι καρύδας
  • Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
    2 κ.σ. μέλι
  • Βυθίζουμε τα κάστανα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα. Γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι για επιπλέον τραγανότητα.
    2 καρύδια
  • Τοποθετούμε τα σοκολατένια κάστανα σε έναν δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά, μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.

Διατροφικός Πίνακας

Ενέργεια και Βασικά Συστατικά
Ποσότητα ανά μερίδα*
Θερμίδες
152.3
% ΣΗΠ**
Λιπαρά
 
9.1
g
12
%
Κορεσμένα λιπαρά
 
5.4
g
27
%
Μονοακόρεστα λιπαρά
 
0.2
g
1
%
Πολυακόρεστα λιπαρά
 
0.5
g
2
%
Υδατάνθρακες
 
14
g
5
%
Φυτικές ίνες
 
2.9
g
10
%
Σάκχαρα
 
5.2
g
6
%
Πρωτεΐνη
 
2.3
g
5
%
Νάτριο
 
5
mg
0
%
Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία
Βιταμίνη B2 (Ριβοφλαβίνη)
 
0.9
mg
69
%
Βιταμίνη C
 
4
mg
4
%
Μαγγάνιο
 
1.5
mg
65
%
Μαγνήσιο
 
19.1
mg
5
%
Χαλκός
 
0.08
μg
9
%
Ψευδάργυρος
 
0.5
mg
5
%
Επιπρόσθετα Συστατικά***
Καροτενοειδή
* Οι τιμές βασίζονται στη διατροφική βάση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (US Department of Agriculture, USDA).
** Το ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (%ΣΗΠ) σας δείχνει πόσο συμβάλει το κάθε θρεπτικό συστατικό από μία μερίδα της συνταγής στη συνολική ημερήσια πρόσληψη. Ο υπολογισμός βασίζεται στις ημερήσιες τιμές αναφοράς (Daily Values) του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, με βάση 2000 kcal ανά ημέρα για έναν μέσο υγιή ενήλικα. Ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του κάθε ατόμου, το % ΣΗΠ μπορεί να είναι χαμηλότερο ή υψηλότερο. Γενικότερα εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μικρότερο ή και ίσο με 5%, η συνταγή θεωρείται πως είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό. Αντίστοιχα, εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μεγαλύτερο ή και ίσο με 20%, η συνταγή θεωρείται πως είναι υψηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό.
*** Συστατικά που παρουσιάζονται επιπροσθέτως των βασικών θρεπτικών συστατικών ως ειδικού ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο τρόφιμο.