Αν σας αρέσει η Μεξικάνικη κουζίνα, δοκιμάστε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή με τορτίγιες.
Αποτελεί ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο, που θα αγαπήσουν σίγουρα μικροί και μεγάλοι.
Το πιάτο αυτό θα μπορούσε να καταναλωθεί ως ένα ελαφρύ μεσημεριανό καθώς 1 μερίδα αποδίδει μόλις περίπου 550 θερμίδες. Επίσης, θα ήταν ιδανική επιλογή για άτομα που κάνουν δίαιτα και προσπαθούν να χάσουν τα περιττά κιλά.
Το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του «άσπρου κρέατος» θεωρείται ως μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό μας και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Βέβαια, μερικά σημεία που αξίζουν προσοχή είναι ότι έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε λιπαρά και ιδίως κορεσμένα λιπαρά οξέα όπως και αρκετή ποσότητα χοληστερίνης, οπότε η κατανάλωση του θα πρέπει να μετριάζεται ειδικά εάν έχετε αυξημένη χοληστερίνη.
Quesadillas με κοτόπουλο
Συστατικά
- 300 γρ. κοτόπουλο στήθος σε φέτες
- 100 γρ. κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών τριμμένο
- 50 γρ. τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά
- 2 πιπεριές μικρές κομμένες σε λωρίδες
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 τορτίγιες ολικής άλεσης 40 εκ.
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
- Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια 2 εκ. και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα 50 από τα 100 γρ. κίτρινο τυρί, το τυρί κρέμα, το σκόρδο, την πάπρικα, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μοιράζουμε τη γέμιση μέχρι τη μέση σε κάθε τορτίγια και τις διπλώνουμε ώστε να κλείσουν.
- Βάζουμε τις quesadillas στο τηγάνι και τις σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Ψήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ κίτρινο χρώμα οι τορτίγες και να λιώσει το τυρί.
- Αφαιρούμε το καπάκι και τις αναποδογυρίζουμε με προσοχή.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. κίτρινο τυρί και τις σκεπάζουμε πάλι με το καπάκι.
- Ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα ώστε να λιώσει το τυρί από πάνω.
- Αφαιρούμε τις quesadillas από το τηγάνι, τις κόβουμε στη μέση και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.