Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης

Αναζήτηση

Αναζητήστε διατροφικές ενότητες, άρθρα, συνταγές και διατροφικούς ορισμούς πληκτρολογώντας τον τίτλο ή μία λέξη.

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Δρ. Ρενάτα Μίχα

Δρ. Ρενάτα Μίχα

Γνωρίστε την επιστημονική υπεύθυνη του διαιτολογικού κέντρου Food For Health.

Online Προσφορά: Κλείστε τώρα ραντεβού για online συνεδρία μόνο με 50€! (έκπτωση 35%)⭐

Επικοινωνία
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Ρενάτα Μίχα Ρενάτα Μίχα

Σύντομο Βιογραφικό

Δρ. Ρενάτα Μίχα
Κλινική Διαιτολόγος - RD PhD FAHA

Η Δρ. Μίχα είναι Αν. Καθηγήτρια Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Αν. Καθηγήτρια Διατροφής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Tufts, στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Είναι επίσης Πρόεδρος του Global Nutrition Report της κορυφαίας έκθεσης για τη διατροφή παγκοσμίως. Είναι παγκοσμίου φήμης Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος που εξειδικεύεται στην επιδημιολογία της διατροφής και στα χρόνια νοσήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην παχυσαρκία και στη διαχείριση βάρους, στον διαβήτη, καθώς και στα μεταβολικά και καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι εργασίες και οι μελέτες της αναπαράγονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και χρησιμοποιούνται ως βάση για διατροφικές και κλινικές συστάσεις από οργανισμούς σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Δρ. Μίχα έλαβε το πτυχίο της στην Κλινική Διαιτολογία / Διατροφή από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Διδακτορικό της στη Δημόσια Υγεία και Διατροφή από το King’s College London του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Διαθέτει πολυετή εξειδίκευση στο Πανεπιστήμιο Harvard της Αμερικής και είναι επίτιμο μέλος της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η Δρ.Μίχα έχει σχεδιάσει, συντονίσει και συμμετάσχει σε πληθώρα εθνικών και διεθνών μελετών. Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στη διερεύνηση της επίδρασης της διατροφής στην υγεία του ανθρώπου, καθώς και στη διαμόρφωση εθνικής και διεθνούς διατροφικής πολιτικής και στρατηγικών παρέμβασης. Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους φορείς διατροφής παγκοσμίως, όπως τον WHO (ΠΟΥ), FAO, USAID, UNICEF και άλλους.

Ως αναγνώριση του ερευνητικού της έργου, η Δρ. Μίχα έχει λάβει χρηματοδοτήσεις ύψους άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, πρωτίστως από το Αμερικανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ ταυτόχρονα είναι μέλος διεθνών επιστημονικών εταιρειών. Έχει λάβει πολλές διεθνείς υποτροφίες και διακρίσεις και αριθμεί πάνω από 150 δημοσιεύσεις με περισσότερες από 80,000 αναφορές σε περιοδικά παγκόσμιας απήχησης, όπως το New England Journal of Medicine, το Lancet, το British Medical Journal, το Circulation, Plos Medicine, κ.α.

Αν. Καθηγήτρια Διατροφής του Ανθρώπου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Αν. Καθηγήτρια Διατροφής του Ανθρώπου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Αν. Καθηγήτρια Διατροφής & Επιδημιολογίας, Πανεπιστήμιο Tufts, Βοστώνη (ΗΠΑ)

Αν. Καθηγήτρια Διατροφής & Επιδημιολογίας, Πανεπιστήμιο Tufts, Βοστώνη (ΗΠΑ)

Πρόεδρος του Global Nutrition Report

Πρόεδρος του Global Nutrition Report

Επίτιμο Μέλος της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας

Επίτιμο Μέλος της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας

Πολυετής εξειδίκευση στο Πανεπιστήμιο Harvard, Βοστώνη (ΗΠΑ)

Πολυετής εξειδίκευση στο Πανεπιστήμιο Harvard, Βοστώνη (ΗΠΑ)

Διδακτορικό (PhD) από το King’s College London, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Διδακτορικό (PhD) από το King’s College London, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Ιστορική Αναδρομή

Δείτε αναλυτικά την πορεία της Δρ. Μίχα ανά έτος και ενημερωθείτε για τις διεθνείς βραβεύσεις της κλινικής διαιτολόγου - διατροφολόγου ως αναγνώριση του παγκόσμιου έργου της.

2021
2021 - σήμερα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διατροφής του Ανθρώπου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

2019
Βραβείο

Πρόεδρος Global Nutrition Report (GNR)

Συνέδριο

2018 Global Nutrition Report: The State of Global Nutrition

Committee on World Food Security (CFS) 46 Event – UN Food and Agriculture Organization (FAO), Rome, Italy

2019 - σήμερα

Πρόεδρος του Independent Expert Group του Global Nutrition Report

2017
Βραβείο

Αμερικανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, JAMA

Βραβείο

#10 από όλες τις επιστημονικές δημοσιεύσεις που δημοσιεύθηκαν ποτέ στο JAMA βάση του Altmetric σκορ: 2517

Βραβείο

#1 JAMA επιστημονική δημοσίευση για το 2017

Συνέδριο

Dietary Policies to Improve Cardiometabolic Health in the US.

CDC’s Nutrition and Obesity Policy Research and Evaluation Network (NOPREN), CDC, US.

2017 - σήμερα

Ιδρυτικό Μέλος του Cohorts for Heart and Aging Research in Genomic Epidemiology and Fatty Acids and Outcomes Research Consortium (FORCE Consortium).

2017 - σήμερα

Ιδρυτικό Μέλος του Food Policy Review and Intervention Cost-Effectiveness Initiative (Food-PRICE Initiative)

2017 - σήμερα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διατροφής και Επιδημιολογίας, Πανεπιστήμιο Tufts, Βοστώνη ΗΠΑ

2016
2016 - σήμερα

Επίτιμο Μέλος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

2015
Συνέδριο

Global Policy Strategies to Improve Diet and Reduce Cardiometabolic Disease.

CDC’s Nutrition and Obesity Policy Research and Evaluation Network (NOPREN), CDC, US.

2015 - 2018

Ειδική Σύμβουλος - Παγκόσμια Τράπεζα, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ.

2014
Βραβείο

Top 10% από όλες τις επιστημονικές δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν τις δράσεις του Συμβουλίου Επιδημιολογίας και Πρόληψης, Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρεία

Συνέδριο

Global Dietary Database: Characterizing Global Dietary Habits Related to Chronic Disease in the 21st Century.

CDC’s Nutrition and Obesity Policy Research and Evaluation Network (NOPREN), CDC, US.

2014 - 2017

Επίκουρη Καθηγήτρια Διατροφής και Επιδημιολογίας, Πανεπιστήμιο Tufts, Βοστώνη ΗΠΑ.

2013
Συνέδριο

Burden of Major Dietary Risk Factors on Chronic Diseases Worldwide: Results from the Global Burden of Diseases Study, Nutrition and Chronic Diseases Expert Group (NutriCoDE).

16th Symposium on Atherosclerosis and Related Risk Factors, Greek Heart Foundation (ELIKAR), Athens, Greece

Συνέδριο

HNHANES: Hellenic National Health and Nutrition Examination Survey: Design and Methodology.

16th Congress of Lipidiology, Atherosclerosis and Vascular Disease, Athens, Greece

Συνέδριο

Introduction to the Hellenic National Health and Nutrition Examination Survey (HNHANES).

12th National Conference of Nutrition and Dietetics, Athens, Greece

Συνέδριο

National Surveys in Greece: Hellenic National Health and Nutrition Examination Survey.

Hellenic Food Authority Meeting on “Food Safety Hazards: Trends and Developments in Risk Assessment Analysis”, Athens, Greece

2012
Βραβείο

Υποτροφία από το International Life Sciences Institute (ILSI) για την παρακολούθηση του 18ου European Nutrition Leadership Platform (ENLP) σεμιναρίου στο Λουξεμβούργο

Συνέδριο

The Optimal Diet to Prevent Cardiovascular Disease: What is the Role of Saturated Fat?

16th Symposium on Atherosclerosis and Related Risk Factors, Greek Heart Foundation (ELIKAR), Athens, Greece

Συνέδριο

Methotrexate Use and Risk of Cardiovascular Disease: a Systematic Review and Meta-analysis.

37th Annual Panhellenic Medical Conference, Athens, Greece

Συνέδριο

Burden of Major Dietary Risk Factors on Cardiovascular Disease Mortality Worldwide: Results from the 2010 Global Burden of Diseases Study

15th Congress of Lipidiology, Atherosclerosis and Vascular Disease, Athens, Greece

2012 - 2015

Διευθύντρια Έργου - Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής και Υγείας.

2011
Βραβείο

Top 10% από όλες τις επιστημονικές δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν τις δράσεις του Συμβουλίου Επιδημιολογίας και Πρόληψης, Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρεία

Συνέδριο

Methotrexate Use and Risk of Cardiovascular Disease: a Systematic Review and Meta-analysis.

51st Annual American Heart Association Conference on Cardiovascular Disease Epidemiology and Prevention - Nutrition, Physical Activity and Metabolism, Atlanta, GA, US

Συνέδριο

Global Burdens of Chronic Disease Attributable to Suboptimal Dietary Habits: Challenges and Advances.

International Epidemiological Association (IEA) World Congress of Epidemiology, Edinburgh, Scotland

Συνέδριο

Characterizing Global Dietary Habits Related to Chronic Disease in the 21st Century: Current Knowledge and Remaining Gaps.

International Epidemiological Association (IEA) World Congress of Epidemiology, Edinburgh, Scotland

Συνέδριο

The Optimal Diet to Prevent Cardiovascular Disease: What is the Role of Saturated Fat?

Annual Dietitians of Canada National Conference, Edmonton, Alberta, Canada

2011 - 2015

Λέκτορας Επιδημιολογίας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Harvard, Βοστώνη, ΗΠΑ.

2010
Βραβείο

Top 10% από όλες τις επιστημονικές δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν τις δράσεις του Συμβουλίου Επιδημιολογίας και Πρόληψης, Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρεία

Βραβείο

Φιναλίστ, Βραβείο "Jeremiah and Rose Stamler Award”, Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρεία για εξέχοντες νέους Ερευνητές στον τομέα της Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής για την εργασία "Unprocessed red and processed meat consumption and risk of coronary heart disease, stroke, and diabetes: a systematic review and meta-analysis"

Βραβείο

Βραβείο "Epidemiology and Prevention Early Career Travel Award" από την Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρεία, για την παρακολούθηση διεθνούς συνεδρίου

Συνέδριο

Unprocessed Red and Processed Meat Consumption and Risk of Coronary Heart Disease, Stroke, and Diabetes: a Systematic Review and Meta-analysis.

50th Annual American Heart Association Conference on Cardiovascular Disease Epidemiology and Prevention - Nutrition, Physical Activity and Metabolism, San Francisco, CA, US

Συνέδριο

The Role of Red Meat in a Healthy Diet.

International Forum on "The Role of Red Meat in a Healthy Diet", Mexico City, Mexico

2008
Συνέδριο

Glycaemic Potency of Breakfast and Cognitive Function in Adolescent School Children.

Epidemiology Seminar Series, Department of Epidemiology, Harvard T.H. Chan School of Public Health, Boston, MA, US

Συνέδριο

Glycaemic Potency of Breakfast Predicts Cognitive Function and Mood in Adolescent School Children.

UK Nutrition Society Summer Meeting, Nottingham, UK

2008

Διδακτορικό στη Δημόσια Υγεία και Διατροφή, King’s College London, Πανεπιστήμιο Λονδίνου.

2008 - 2011

Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Harvard, Βοστώνη, ΗΠΑ.

2008 - σήμερα

Ιδρυτικό Μέλος της Global Dietary Database.

2007
Βραβείο

Βραβείο "Travel Award" από το King’s College London για την παρακολούθηση διεθνούς συνεδρίου

2006
Βραβείο

Βραβείο "Travel Award" από το King’s College London για την παρακολούθηση διεθνούς συνεδρίου

Βραβείο

Βραβείο "John and Milly Yudkin" από Tμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Ιατρικής του King’s College London, για τον καλύτερο Διδακτορικό φοιτητή

2005
Βραβείο

Υποτροφία από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής στο Tμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Ιατρικής του King’s College London

2004
2004

Πτυχίο στην Κλινική Διαιτολογία/Διατροφολογία, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

1999
Βραβείο

Υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY) για την εισαγωγή (1η θέση) στο Tμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας/ Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ

Ενημερωθείτε εδώ για τα τελευταία νέα μας και πάρτε μια γεύση από τη δημόσια παρουσία μας σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΟ ΒΗΜΑ Σεπτέμβριος 2021
Η πικρή αλήθεια για τη ζάχαρη Πάνος Τσιμπούκης
Δείτε περισσότερα
EatingWell Ιούλιος 2021
What's the Big Deal About Sugar? We Have Your Questions Answered Rachael Moeller Gorman
Δείτε περισσότερα
Hello Magazine Greece Ιούλιος 2021
Απονεμήθηκαν τα Supplement Awards 2021
Δείτε περισσότερα
Elle Μάρτιος 2021
Η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, Δρ Ρενάτα Μίχα, μιλά στο ELLE για τα συμπληρώματα διατροφής και την πραγματική τους αξία στη ζωή Άννα Μαρίας Παπίρη
Δείτε περισσότερα
Tufts University Σεπτέμβριος 2019
The benefits and costs of taxing sugary drinks
Δείτε περισσότερα
Ναυτεμπορική Απρίλιος 2019
Η αναφορά προστιθέμενης ζάχαρης στις ετικέτες τροφίμων έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία Ανθή Αγγελοπούλου
Δείτε περισσότερα
Cooking Light Απρίλιος 2019
The FDA’s New Sugar Label Could Seriously reduce Heart Disease and Diabetes – And Boost Longevity Lauren Wicks
Δείτε περισσότερα
Politico Απρίλιος 2019
Politico Morning Ag Ryan McCrimmon
Δείτε περισσότερα
New Food Economy Απρίλιος 2019
“Added Sugar” labels could pay for themselves and prevent nearly a million cases of disease. Why haven’t we seen them yet? H. Claire Brown
Κλείστε Ραντεβού