Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης

Αναζήτηση

Αναζητήστε διατροφικές ενότητες, άρθρα, συνταγές και διατροφικούς ορισμούς πληκτρολογώντας τον τίτλο ή μία λέξη.

Επιστημονική έργο και δημοσιεύσεις Δρ. Ρενάτα Μίχας

Δρ. Γιώργος Μίχας

Ο Δρ. Γιώργος Μίχας έχει ειδικευτεί στην Καρδιολογία με περαιτέρω εκπαίδευση στον υπέρηχο καρδιάς και στη διαχείριση βαρέως πασχόντων καρδιολογικών ασθενών σε νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σύντομο Βιογραφικό

Δρ. Γιώργος Μίχας
Καρδιολόγος - MD PGCert MRes PhD FESC

Ο Δρ. Γεώργιος Μίχας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2004 και απέκτησε Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Τίτλο στη Μοριακή Ιατρική από το ίδιο Πανεπιστήμιο το 2007 και το 2011, αντίστοιχα. Επιπλέον, έλαβε εξαιρετική κατάρτιση στη βασική έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών «Δημόκριτος» και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε επί δύο έτη στη Μοριακή Καρδιολογία, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Είχε επίσης μεγάλη συμμετοχή στην επιδημιολογική έρευνα, ως ιατρικός επιβλέπων της πρώτης Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας που διεξήχθη από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Το 2017 απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο στις Κλινικές Μελέτες από το Πανεπιστήμιο London School of Hygiene and Tropical Medicine του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στην Καρδιολογία εκπαιδεύτηκε περαιτέρω στον υπέρηχο καρδιάς και στη διαχείριση βαρέως πασχόντων καρδιολογικών ασθενών στο Νοσοκομείο Royal Brompton του Λονδίνου.

Το 2018 απέκτησε το Πανευρωπαϊκό Δίπλωμα Καρδιολογίας μετά από σχετικές εξετάσεις και απέσπασε τον τιμητικό τίτλο ‘Fellow’ από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία, ο οποίος απονέμεται σε μέλη της Παγκόσμιας Ιατρικής Κοινότητας με σημαντική συνεισφορά στην Καρδιολογία.

Ο Δρ. Μίχας έχει δημοσιεύσει πάνω από 45 εργασίες σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά που αφορούν γενικότερα στην καρδιαγγειακή νόσο και έχει λάβει περισσότερα από 10 βραβεία από Ελληνικές και Διεθνείς Ιατρικές Εταιρείες. 

Ο Δρ. Μίχας στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Πρότυπο Διαιτολογικό και Ερευνητικό Κέντρο Food for Health παρέχει κλινική καρδιολογική υποστήριξη και παρακολούθηση σε γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών. Παράλληλα, είναι επικεφαλής των παρεχόμενων υπηρεσιών ιατρικής έρευνας. 

Κλείστε Ραντεβού