Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης

Αναζήτηση

Αναζητήστε διατροφικές ενότητες, άρθρα, συνταγές και διατροφικούς ορισμούς πληκτρολογώντας τον τίτλο ή μία λέξη.

Vegan Nuggets

Vegan Nuggets

Vegan Nuggets

Συστατικά

Για τα nuggets

  • 350 γρ. τόφου μαλακό (~1 και ½ κούπα)
  • 1 και 1/3 της κούπας αλεύρι γλουτένης (~170 γρ.)
  • 1 κ. σούπας διατροφική μαγιά
  • 1 κ. σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • ½ κούπα γάλα σόγιας (~ 120 γρ.)
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (~ 70 γρ.)
  • 1 και ½ κ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κ. γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 και ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη (~150 γρ.)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Λίγο λόγια για τη συνταγή

Σας προτείνουμε μία συνταγή που σίγουρα θα αγαπήσουν οι vegans και οι χορτοφάγοι.

Τα vegan nuggets έχουν τη γεύση των αγαπημένων σε όλους nuggets χωρίς να έχουν κρέας, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για τους χορτοφάγους και vegans.

Ένα τεμάχιο από τα vegan nuggets αποδίδει μόλις 40 θερμίδες και παράλληλα θα καλύψει περίπου το 8% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνες.

Ένας εύκολος τρόπος για να εντάξετε τα vegan nuggets στο καθημερινό σας διαιτολόγιο είναι φτιάχνοντας μία αραβική πίτα ολικής άλεσης με vegan nuggets, διάφορα λαχανικά και λίγο σως σόγιας, ένα σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα nuggets

  1. Προσθέτουμε σε μπολ τα όλα τα υλικά για τα nuggets και ανακατεύουμε καλά, έως ότου ομογενοποιηθούν και σχηματιστεί μία ζύμη.
  2. Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω σε ένα ξύλο κοπής και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Θα πάρουμε περίπου 40-45 τεμάχια.
  3. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτουμε τα κομμάτια από τη ζύμη μας με προσοχή ώστε να μην ακουμπούν μεταξύ τους.
  5. Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε τα κομμάτια από την κατσαρόλα, τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι, και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.

Για το πανάρισμα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
  2. Σε ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί.
  3. Σε μπολ προσθέτουμε το γάλα σόγιας, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την πάπρικα και τη σκόνη από το κρεμμύδι.
  4. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Θέλουμε ένα παχύρευστο μείγμα αλλά και χαλαρό αρκετά ώστε να μπορούμε να βουτήξουμε τα κομμάτια ζύμης.
  5. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, αλεύρι και πιπέρι.
  6. Βουτάμε διαδοχικά τα κομμάτια της ζύμης στο μπολ με το παχύρευστο μείγμα και στο μπολ που περιέχει την τριμμένη φρυγανιά και τα τοποθετούμε στο ταψί.
  7. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια της ζύμης.
  8. Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  9. Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί, αναποδογυρίζουμε τα nuggets και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, έως ότου αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.

Διατροφική Ετικέτα

Διατροφική αξία ανά μερίδα, με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 2000kcal για ενήλικα.

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική αξία ανά τεμάχιο: 1ΣΗΠ από μερίδα2
Ενέργεια και Βασικά Συστατικά
Θερμίδες (kcal)42,12,1 %
Λιπαρά (γρ)0,91,2 %
Κορεσμένα λιπαρά (γρ)0,10,5 %
Μονοακόρεστα λιπαρά (γρ)0,4-
Πολυακόρεστα λιπαρά (γρ)0,3-
Υδατάνθρακες (γρ)4,81,7 %
Φυτικές ίνες (γρ)0,20,7 %
Σάκχαρα (γρ)0,010,0 %
Πρωτεΐνη (γρ)3,87,6 %
Χοληστερόλη (mg)0,00,0 %
Νάτριο (mg)10,50,5 %

1 Οι τιμές βασίζονται στη διατροφική βάση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (US Department of Agriculture, USDA).

2 Το ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (%ΣΗΠ) σας δείχνει πόσο συμβάλει το κάθε θρεπτικό συστατικό από μία μερίδα της συνταγής στη συνολική ημερήσια πρόσληψη. Ο υπολογισμός βασίζεται στις ημερήσιες τιμές αναφοράς (Daily Values) του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, με βάση 2000 kcal ανά ημέρα για έναν μέσο υγιή ενήλικα. Ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του κάθε ατόμου, το % ΣΗΠ μπορεί να είναι χαμηλότερο ή υψηλότερο. Γενικότερα εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μικρότερο ή και ίσο με 5%, η συνταγή θεωρείται πως είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό. Αντίστοιχα, εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μεγαλύτερο ή και ίσο με 20%, η συνταγή θεωρείται πως είναι υψηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό.

Σχετικές Ενότητες

Διατροφή Για Καλή Υγεία

Διατροφή για Καλή Υγεία

Η διατροφή αποτελεί τον πλέον βασικό πυλώνα που καθορίζει την υγεία. Ποια είναι η σωστή διατροφή για την υγεία και την ευεξία σας;
Διατροφή για Απώλεια Βάρους

Διατροφή για Απώλεια Βάρους

Η απώλεια βάρους αποτελεί επιθυμία πολλών ανθρώπων. Πότε ενδείκνυται και πώς επιτυγχάνετε; Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι μέσω της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Διατροφή στην Εγκυμοσύνη

Διατροφή στην Εγκυμοσύνη

Η ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή στην εγκυμοσύνη συμβάλει στην υγεία της εγκύου και του μωρού. Ποια είναι η σωστή διατροφή για εσάς;
Κλείστε Ραντεβού