Skip to main content
αναζήτηση

Αν ψάχνεις μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή είσαι στο σωστό μέρος.

Τα ζυμαρικά με πέστο από κάσιους και βασιλικό συνδυάζουν θρέψη με μια απόλυτη γεύση σε ένα μόνο πιάτο!

Αποτελεί μια εξαιρετική ιδέα για ένα βραδινό, χορταστικό, γεύμα με πλήθος θρεπτικών συστατικών όπως είναι τα μονοακόρεστα λιπαρά και σε ποσοστό 80% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης!

Πέρα από πηγή «καλών λιπαρών» αυτό το γεύμα μας προσδίδει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως η νιασίνη, το μαγγάνιο, ο χαλκός και το μαγνήσιο.

Ωστόσο με την προσφορά της πρωτεϊνούχας συνταγής, και σε φυτικές ίνες μπορούμε να μείνουμε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν μπορούσε ωστόσο να λείπει και η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ εξαιτίας του αγαπημένου μας βασιλικού με το χαρακτηριστικό άρωμα και χρώμα, συνεισφέροντας στην προστασία έναντι των λοιμώξεων και στην μείωση του άγχους.

Προσοχή της συνταγής λόγω περιεκτικότητας σε νάτριο από άτομα που χρειάζονται διατροφή μειωμένη σε αυτό το θρεπτικό συστατικό.

Ζυμαρικά με πέστο από κάσιους και βασιλικό

Ζυμαρικά με πέστο από κάσιους και βασιλικό

Η συνταγή για ζυμαρικά με πέστο από κάσιους και βασιλικό προσφέρει έναν γευστικό και θρεπτικό συνδυασμό, ιδανικό για ένα χορταστικό βραδινό γεύμα. Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά, πρωτεΐνη, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, παρέχοντας ενέργεια και αίσθηση κορεσμού. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ από τον βασιλικό συνεισφέρει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στη μείωση του άγχους. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση για άτομα που απαιτείται περιορισμένο νάτριο στη διατροφή τους.
Προετοιμασία 2 λεπτά
Ψήσιμο 8 λεπτά
Συνολο 10 λεπτά
Είδος Γεύματος Κυρίως γεύμα
Είδος Κουζίνας Ελληνική - Μεσογειακή
Μερίδες 2
Θερμίδες 576,9 kcal

Συστατικά
  

  • 15 τεμάχια κάσιους ψιλοκομμένα
  • 2 κούπες φρέσκο βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ζυμαρικά ολικής άλεσης (π.χ. βίδες που βράζουν γρήγορα)
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. αλάτι προσαρμόζουμε ανάλογα με τη γεύση
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι προσαρμόζουμε ανάλογα με τη γεύση

Μέθοδος Εκτέλεσης
 

  • Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό τοποθετούμε τα μακαρόνια με το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χρόνο ανάλογο των οδηγιών της συσκευασίας (π.χ. βίδες για 9-10 λεπτά).
    1 κούπα ζυμαρικά, 1/4 κ.γ. αλάτι
  • Όσο βράζουν τα μακαρόνια, τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ το σκόρδο, μισή κ.σ. ελαιόλαδο, τα κάσιους και το πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    15 τεμάχια κάσιους, 2 σκελίδες σκόρδο, 1/4 κ.γ. πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε στο μπλέντερ την διατροφική μαγιά και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν.
    2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τον βασιλικό και το υπόλοιπο από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι όλα να έχουν ενσωματωθεί.
    2 κούπες φρέσκο βασιλικό, 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αφού έχουμε ολοκληρώσει, τοποθετούμε και τον χυμό λεμονιού.
    2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα.
  • Περιχύνουμε την σάλτσα πέστο που φτιάξαμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε μαζί.

Διατροφικός Πίνακας

Ενέργεια και Βασικά Συστατικά
Ποσότητα ανά μερίδα*
Θερμίδες
576.9
% ΣΗΠ**
Λιπαρά
 
26.9
g
34
%
Κορεσμένα λιπαρά
 
4
g
20
%
Μονοακόρεστα λιπαρά
 
20.2
g
81
%
Πολυακόρεστα λιπαρά
 
3.5
g
14
%
Υδατάνθρακες
 
78.1
g
28
%
Φυτικές ίνες
 
10.6
g
38
%
Σάκχαρα
 
1.3
g
1
%
Πρωτεΐνη
 
14.9
g
30
%
Νάτριο
 
1283
mg
56
%
Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία
Βιταμίνη B3 (Νιασίνη)
 
3.7
mg
23
%
Βιταμίνη K
 
102.9
µg
86
%
Μαγγάνιο
 
0.5
mg
22
%
Μαγνήσιο
 
95
mg
23
%
Χαλκός
 
0.3
μg
33
%
Επιπρόσθετα Συστατικά***
Καροτενοειδή
* Οι τιμές βασίζονται στη διατροφική βάση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (US Department of Agriculture, USDA).
** Το ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (%ΣΗΠ) σας δείχνει πόσο συμβάλει το κάθε θρεπτικό συστατικό από μία μερίδα της συνταγής στη συνολική ημερήσια πρόσληψη. Ο υπολογισμός βασίζεται στις ημερήσιες τιμές αναφοράς (Daily Values) του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, με βάση 2000 kcal ανά ημέρα για έναν μέσο υγιή ενήλικα. Ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του κάθε ατόμου, το % ΣΗΠ μπορεί να είναι χαμηλότερο ή υψηλότερο. Γενικότερα εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μικρότερο ή και ίσο με 5%, η συνταγή θεωρείται πως είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό. Αντίστοιχα, εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μεγαλύτερο ή και ίσο με 20%, η συνταγή θεωρείται πως είναι υψηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό.
*** Συστατικά που παρουσιάζονται επιπροσθέτως των βασικών θρεπτικών συστατικών ως ειδικού ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο τρόφιμο.
Κλείστε Ραντεβού