Αν ψάχνεις μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή είσαι στο σωστό μέρος.
Τα ζυμαρικά με πέστο από κάσιους και βασιλικό συνδυάζουν θρέψη με μια απόλυτη γεύση σε ένα μόνο πιάτο!
Αποτελεί μια εξαιρετική ιδέα για ένα βραδινό, χορταστικό, γεύμα με πλήθος θρεπτικών συστατικών όπως είναι τα μονοακόρεστα λιπαρά και σε ποσοστό 80% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης!
Πέρα από πηγή «καλών λιπαρών» αυτό το γεύμα μας προσδίδει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως η νιασίνη, το μαγγάνιο, ο χαλκός και το μαγνήσιο.
Ωστόσο με την προσφορά της πρωτεϊνούχας συνταγής, και σε φυτικές ίνες μπορούμε να μείνουμε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Δεν μπορούσε ωστόσο να λείπει και η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ εξαιτίας του αγαπημένου μας βασιλικού με το χαρακτηριστικό άρωμα και χρώμα, συνεισφέροντας στην προστασία έναντι των λοιμώξεων και στην μείωση του άγχους.
Προσοχή της συνταγής λόγω περιεκτικότητας σε νάτριο από άτομα που χρειάζονται διατροφή μειωμένη σε αυτό το θρεπτικό συστατικό.
Ζυμαρικά με πέστο από κάσιους και βασιλικό
Συστατικά
- 15 τεμάχια κάσιους ψιλοκομμένα
- 2 κούπες φρέσκο βασιλικό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα ζυμαρικά ολικής άλεσης (π.χ. βίδες που βράζουν γρήγορα)
- 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1/4 κ.γ. αλάτι προσαρμόζουμε ανάλογα με τη γεύση
- 1/4 κ.γ. πιπέρι προσαρμόζουμε ανάλογα με τη γεύση
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό τοποθετούμε τα μακαρόνια με το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χρόνο ανάλογο των οδηγιών της συσκευασίας (π.χ. βίδες για 9-10 λεπτά).1 κούπα ζυμαρικά, 1/4 κ.γ. αλάτι
- Όσο βράζουν τα μακαρόνια, τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ το σκόρδο, μισή κ.σ. ελαιόλαδο, τα κάσιους και το πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.15 τεμάχια κάσιους, 2 σκελίδες σκόρδο, 1/4 κ.γ. πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Στη συνέχεια τοποθετούμε στο μπλέντερ την διατροφική μαγιά και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν.2 κ.σ. διατροφική μαγιά
- Προσθέτουμε στο μείγμα τον βασιλικό και το υπόλοιπο από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι όλα να έχουν ενσωματωθεί.2 κούπες φρέσκο βασιλικό, 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αφού έχουμε ολοκληρώσει, τοποθετούμε και τον χυμό λεμονιού.2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα.
- Περιχύνουμε την σάλτσα πέστο που φτιάξαμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε μαζί.