Το ζεστό ρόφημα μήλου με τζίντζερ και γαρύφαλλο είναι ένα αρωματικό ρόφημα, ιδανικό για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Τα μήλα προσφέρουν μια φυσική γλυκύτητα και πλούσιο άρωμα, ενώ το τζίντζερ και το γαρύφαλλο προσδίδουν ένταση στη γεύση.
Είναι ένα ρόφημα χαμηλό σε θερμίδες-μία κούπα θα μας δώσει μόλις 46 θερμίδες- και εύκολο στην προετοιμασία του, καθιστώντας το μια ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας.
Πέρα από την αίσθηση ζεστασιάς που θα μας προσφέρει, το ρόφημα αυτό μπορεί να έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία μας, χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών του.
Το γαρύφαλλο έχει αναγνωριστεί για τις ισχυρές αντιμικροβιακές του ιδιότητες, κυρίως λόγω της ευγενόλης, η οποία είναι η κύρια δραστική ουσία του αιθέριου ελαίου του. Η ευγενόλη έχει φανεί ότι μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη διαφόρων βακτηριών και μυκήτων, όπως είναι ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος, η λιστέρια, το Escherichia coli (Κολοβακτηρίδιο) κ.α.
Επίσης, τόσο στο γαρύφαλλο όσο και στο τζίντζερ και συναντάμε σημαντικές ποσότητες ενώσεων με αντιφλεγμονώδη δράση, που μπορούν να συμβάλλουν στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο και το βήχα.
Ζεστό ρόφημα μήλου με τζίντζερ και γαρύφαλλο
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 4 κούπες νερό
- 4 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/4 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 4 καρφάκια γαρύφαλλο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε 4 κούπες νερό και αφήνουμε να βράσει.4 κούπες νερό
- Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, προσθέτουμε τις φέτες μήλου, το τζίντζερ σε σκόνη και τα καρφάκια γαρύφαλλο.4 μέτρια μήλα, 1/4 κ.γ. τζίντζερ, 4 καρφάκια γαρύφαλλο
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμετο ρόφημα να «ξεκουραστεί» για 2-3 λεπτά.
- Σουρώνουμε το ρόφημα και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.