Οι τραγανές ψητές γλυκοπατάτες αποτελούν μια διαφορετική εκδοχή της τηγανιτής πατάτας σε υγιεινή μορφή.
Η γλυκοπατάτα καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι μια από τις πιο καλές επιλογές τροφίμου που μπορεί να συνοδεύσει τα γεύματά μας αλλά και να καταναλωθεί ως σνακ.
Έτσι με περίπου 104 θερμίδες ανά μερίδα έχουμε ένα θρεπτικό, χορταστικό, απλό και εύγεστο συνοδευτικό για κάθε γεύμα μας.
Η απίστευτα υψηλή της περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α αλλά καισε βιταμίνη C μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό μας με την ενίσχυση της άμυνας και έτσι να αποφύγουμε εποχιακές ιώσεις.
Ωστόσο μια μερίδα από τις συγκεκριμένες ψητές πατάτες καταφέρνει να μας εφοδιάσει και με άλλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως τον χαλκό και την βιταμίνη Β5. Με την τελευταία να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Τέλος, η γλυκοπατάτα αποτελεί σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών. Συγκεκριμένα, θα συναντήσουμε στην διατροφική της αξία, σημαντικές ποσότητες β-καροτενίου, μία ουσία που έχει την ικανότητα να μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα μας.
Μη διστάσετε να τις δοκιμάσετε παρέα με κάποια σάλτσα φρέσκιας ντομάτας ή κάποιο ντιπ γιαουρτιού εμπλουτισμένο με μπαχαρικά, όπως η γλυκιά πάπρικα, που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!
Τραγανές ψητές γλυκοπατάτες
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 2 τεμάχια γλυκοπατάτες μεγάλες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. αλάτι προσαρμόζουμε ανάλογα με τη γεύση
- 1/4 κ.γ. πιπέρι προσαρμόζουμε ανάλογα με τη γεύση
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προαιρετικά μουλιάζουμε τις γλυκοπατάτες σε κρύο νερό για 30 λεπτά για να γίνουν πιο τραγανές.2 τεμάχια γλυκοπατάτες μεγάλες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές, ομοιόμορφες λωρίδες για ομοιόμορφο ψήσιμο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες με το ελαιόλαδο.2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε μικρό μπολ.1 κ.γ. κορν φλάουρ, 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή, 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη, 1/4 κ.γ. πιπέρι
- Ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών στις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Απλώνουμε τις γλυκοπατάτες στο ταψί σε μονή στρώση, φροντίζοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, γυρίζοντας τες στη μέση του χρόνου, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές στις άκρες.
- Σερβίρονται ζεστές ως συνοδευτικό ή σνακ.