Τα μπισκότα βρώμης είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα γλυκά, αλλά θέλουν να τα απολαμβάνουν με πιο υγιεινό τρόπο. Η διαδικασία παρασκευής τους στο σπίτι σας δίνει την ελευθερία να ελέγξετε τα υλικά, διασφαλίζοντας ότι αποφεύγετε πρόσθετες σάκχαρα και συντηρητικά. Αυτή η απλή συνταγή όχι μόνο είναι εύκολη, αλλά σας επιτρέπει να πειραματιστείτε με γεύσεις, δημιουργώντας γλυκίσματα που ταιριάζουν σε κάθε στιγμή της ημέρας.
Μία μερίδα από τη συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει περίπου 158 θερμίδες. Αποτελεί μία καλή πηγή βιταμίνης Β1 (θειαμίνης), καλύπτοντας περίπου το 16,6% των ημερήσιων αναγκών μας. Είναι εξαιρετικά πλούσια και σε μέταλλα, όπως ψευδάργυρο, χαλκό και μαγγάνιο.
Παράλληλα, τα μπισκότα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στη βελτίωση της πέψης και στο αίσθημα κορεσμού.
Μάλιστα, περιέχουν και «καλά λιπαρά από το ταχίνι, τα οποία είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς.
Η κουβερτούρα (50-70% κακάο) προσθέτει επιπλέον μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών.
Αυτή η ισχυρή διατροφική σύνθεση καθιστά τα μπισκότα βρώμης μια εξαιρετική επιλογή για καθημερινή κατανάλωση με μέτρο, προσφέροντας ταυτόχρονα γεύση και ευεξία.
Μπορείτε να τα καταναλώσετε με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα μουλιάσετε μέσα σε μία κούπα γάλα ή μπορείτε ακόμα να τα καταναλώσετε σκέτα ως σνακ, κατά την διάρκεια της ημέρας.
Επίσης, η παρακάτω συνταγή μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για να πειραματιστείτε και να κάνετε αρκετές παραλλαγές με βάση τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Τραγανά Μπισκότα Βρώμης
Συστατικά
- 150 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. μέλι
- 100 γρ. βρώμη αλεσμένη
- 50 γρ. κουβερτούρα 50-70% κακάο κυβάκια ή τριγωνάκια
- 1 κ.γ κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 οC.
- Αλέθουμε την αλεσμένη βρώμη στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μια σκόνη100 γρ. βρώμη
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη, την κανέλα, το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.100 γρ. μέλι, 1 κ.γ κανέλα, 150 γρ. ταχίνι
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια (κυβάκια ή τριγωνάκια).50 γρ. κουβερτούρα 50-70% κακάο
- Ρίχνουμε τα κομμάτια κουβερτούρας στο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε το ταψί στη χαμηλή σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν τελείως για να γίνουν τραγανά.