Με λίγα και απλά υλικά έχεις τα πιο νόστιμα και τραγανά τσιπς, φτιαγμένα από τα χεράκια σου.
Αυτά τα σπιτικά τσιπς έχουν λίγες θερμίδες, ενώ είναι πλούσια σε γεύση και θρεπτική αξία. Μία μερίδα -αντιστοιχεί σε περίπου 8 τσιπς – αποδίδει μόλις 150 θερμίδες.
Τα τσιπς αυτά είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τα έτοιμα τσιπς του εμπορίου, τα οποία συνήθως περιέχουν «κακά» λιπαρά, πρόσθετα και αλάτι.
Μπορείς να τα συνοδεύσεις με χούμους, ταχίνι ή ντιπ γιαουρτιού με διάφορα μυρωδικά για να απολαύσεις ένα άκρως υγιεινό και χορταστικό σνακ, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Επίσης, μπορείς να προσαρμόσεις την συνταγή ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, προσθέτοντας ή αντικαθιστώντας τα μπαχαρικά και τα αρωματικά.
Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρίγανη, θυμάρι ή βασιλικό για μια πιο μεσογειακή γεύση, ή να προσθέσεις κάρυ για πιο έντονα αρώματα. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες παραλλαγές με λιγότερο ή καθόλου αλάτι, ανάλογα με τις διατροφικές σου ανάγκες.
Η συνταγή είναι αρκετά ευέλικτη και σου επιτρέπει να πειραματιστείς με τα υλικά ώστε να δημιουργήσεις τα τέλεια τσιπς για εσένα!
Σπιτικά τσιπς από αραβική πίτα
Συστατικά
- 2 μεσαίες αραβικές πίτες ολικής αλέσεως
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 200οC.
- Κόβουμε κάθε αραβική πίτα σε 16 τριγωνάκια.2 μεσαίες αραβικές πίτες
- Σε ένα μπολ, ανακατεύομε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το κύμινο και το αλάτι.2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. πάπρικα, 1/2 κ.γ. σκόρδο, 1/2 κ.γ. κύμινο, αλάτι
- Αλείφουμε τα κομμάτια πίτας με το μείγμα ελαιόλαδου χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, έτσι ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια πίτας σε ένα ταψί με λαδόκολλα, φροντίζοντας να μην επικαλύπτονται μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια.