Μία δυναμωτική, χορταστική και πάνω από όλα θρεπτική σαλάτα που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Μία μερίδα από τη συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει περίπου 470 θερμίδες και αποτελεί μία εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, συστατικών απαραίτητων για την καλή υγεία του εντέρου, καλύπτοντας σχεδόν το 1/3 των ημερήσιων αναγκών μας.
Επίσης, το συγκεκριμένο πιάτο, χάρη στα εξαιρετικά θρεπτικά baby φύλλα σπανάκι, αποτελεί μία πλούσια πηγή λιποδιαλυτών βιταμινών όπως είναι η βιταμίνη Κ και η βιταμίνη A.
Η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος και την καλή οστική υγεία.
Παράλληλα, η βιταμίνη A συμβάλλει μεταξύ άλλων στη διατήρηση της υγιούς όρασης και της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, της άμυνας δηλαδή του οργανισμού μας έναντι των παθογόνων μικροοργανισμών.
Επίσης, η σαλάτα θα μας εφοδιάσει με αντιοξειδωτικές ενώσεις καθώς περιέχει σημαντικές ποσότητες της γνωστή αντιοξειδωτικής βιταμίνης C και καροτενοειδών όπως, β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη.
Τα καροτενοειδή είναι γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση και την επίδραση τους στην υγεία των ματιών μας.
Η σαλάτα αυτή είναι και εξαιρετικά πλούσια σε «καλά» λιπαρά από το αβοκάντο, το καρύδι και το ελαιόλαδο.
Τέλος, η συγκεκριμένη συνταγή θα μας εφοδιάσει με μία εξαιρετική ποσότητα ιχνοστοιχείων, όπως είναι ο χαλκός και το μαγγάνιο.
Προσοχή ενδεχομένως θα πρέπει να δοθεί από άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή καθώς η συγκεκριμένη σαλάτα περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Κ, η οποία μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα της αγωγής.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα baby φύλλα σπανάκι στην ιστοσελίδα του Βεζύρογλου και στα social media (Facebook, Instragram, Linkedin).

Σαλάτα με baby σπανάκι, αβοκάντο, ντοματίνια, καρύδια και φέτα
Συστατικά
Για την σαλάτα
- 100 γρ. baby φύλλα σπανάκι «Απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου» 1 συσκευασία
- 1 αβοκάντο μεγάλο ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι, και κομμένο σε φέτες (~150 γρ. καθαρισμένο)
- 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 15 γρ. καρύδια περίπου 3-4 ολόκληρα, ψημένα* και ψιλοκομμένα (σπασμένα)
- 50 γρ. φέτα τριμμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
Για το ντρέσινγκ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. μέλι προσαρμόζετε ανάλογα με τη γεύση σας
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon ή απλή
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την σαλάτα
- Πλένουμε τα baby φύλλα σπανακιού. Μιας και τα baby φύλλα σπανάκι Βεζύρογλου είναι μη πλυμένα και μη επεξεργασμένα πρέπει να τα πλύνουμε, όπως εάν τα μαζεύαμε από τον κήπο μας. Φρέσκα, υγιεινά και τραγανά με σχεδόν μηδενικά υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Αφού τα πλύνουμε τα στεγνώνουμε καλά.
- Συναρμολογούμε την σαλάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τα baby φύλλα σπανάκι, τα κομμένα ντοματίνια, τις φέτες αβοκάντο, το κρεμμύδι και τα ψημένα καρύδια. Πασπαλίζουμε τη φέτα από πάνω (εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε τη φέτα αφού ανακατέψουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ).
- «Ντύνουμε» την σαλάτα. Περιχύνουμε το ντρέσινγκ βαλσάμικο πάνω από τη σαλάτα (ίσως να μην το χρειαστείτε όλο, προσαρμόστε ανάλογα με τη γεύση). Ανακατεύουμε απαλά τη σαλάτα για να βεβαιωθούμε ότι όλα τα υλικά έχουν επικαλυφθεί ελαφρά με το dressing.
- Σερβίρουμε αμέσως. Αυτή η σαλάτα είναι καλύτερα να την απολαμβάνουμε φρέσκια. Τη σερβίρουμε αμέσως μετά το dressing για να διασφαλίσουμε ότι τα baby φύλλα σπανάκι και οι ξηροί καρποί παραμένουν τραγανά.
Για το ντρέσινγκ
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά πρώτα το βαλσάμικο και τη μουστάρδα, και μετά το μέλι μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τέλος και σιγά σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα ωραίο δεμένο ντρέσινγκ.
Για να ψήσουμε τα καρύδια
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψί σε μία στρώση και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να μυρίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα ψιλοκόβουμε.
Βίντεο
@foodforhealth.gr 🥗 Πεντανόστιμη, γρήγορη και θρεπτική σαλάτα με baby φύλλα σπανάκι! Μάθε περισσότερα για τα τρυφερά baby φύλλα σπανακιού "απ'τα περιβόλια του Βεζύρογλου": 👉https://www.vezyrogloufarm.com 👉https://www.facebook.com/VezyroglouFarm/ 👉https://www.instagram.com/vezyrogloufarm/ Δες αναλυτικά την συνταγή εδώ: https://bit.ly/3waIz90 --------- Συστατικά --------- Για την σαλάτα: - 100 γραμμάρια baby φύλλα σπανάκι (1 συσκευασία baby φύλλα σπανάκι «Απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου») - 1 μεγάλο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι, και κομμένο σε φέτες (~150 γρ. καθαρισμένο) - 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση - 15 γρ. καρύδια (περίπου 3-4 ολόκληρα), ψημένα* και ψιλοκομμένα (σπασμένα) - 50 γρ. φέτα, τριμμένη - 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρετικά) Για το ντρέσινγκ: - 3 κ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο - 1 κ. σούπας ξύδι βαλσάμικο - 1 κ. γλυκού μέλι (προσαρμόζετε ανάλογα με τη γεύση σας) - 1 κ. γλυκού μουστάρδα (Dijon ή απλή) - Αλάτι - Πιπέρι --------- Εκτέλεση --------- Για το ντρέσινγκ: 1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά πρώτα το βαλσάμικο και τη μουστάρδα, και μετά το μέλι μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τέλος και σιγά σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα ωραίο δεμένο ντρέσινγκ. Για την σαλάτα: 1. Πλένουμε τα baby φύλλα σπανακιού Βεζύρογλου και τα στεγνώνουμε καλά. 2. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τα baby φύλλα σπανάκι, τα κομμένα ντοματίνια, τις φέτες αβοκάντο, το κρεμμύδι και τα ψημένα καρύδια. Πασπαλίζουμε τη φέτα από πάνω (εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε τη φέτα αφού ανακατέψουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ). 3. Περιχύνουμε το ντρέσινγκ βαλσάμικο πάνω από τη σαλάτα (ίσως να μην το χρειαστείτε όλο, προσαρμόστε ανάλογα με τη γεύση). Ανακατεύουμε απαλά τη σαλάτα για να βεβαιωθούμε ότι όλα τα υλικά έχουν επικαλυφθεί ελαφρά με το dressing. 4. Σερβίρουμε αμέσως. Αυτή η σαλάτα είναι καλύτερα να την απολαμβάνουμε φρέσκια. #ad #vezyroglou #συνταγή #σαλάτα #υγιεινησυνταγη #διατροφη #υγιεινηδιατροφη #διατροφολογος #διαιτολογος #διαιτολογος_διατροφολογος #foodforhealth #renatamicha
♬ πρωτότυπος ήχος - Δρ. Ρενάτα Μίχα