Skip to main content
αναζήτηση

Τα ρολά αγγουριού αποτελούν μια δροσερή εναλλακτική συνταγή με πολύ χρώμα, ιδανική για τα παιδιά μας.

‘Ένα εύκολο, γρήγορο, απολαυστικό και υγιεινό σνακ ακόμα και για τη δουλειά ή το σχολείο, καθώς και για όλες τις ώρες της ημέρας.

Είναι ένα πλούσιο  και γευστικό σνακ που μπορεί να συνοδεύσει τα ενδιάμεσα γεύματά μας, αφού μπορεί να μας  χορτάσει μόνο με μόλις 49 θερμίδες ανά τεμάχιο!

Αποτελεί εξαιρετική ιδέα για τα παιδιά μας που ίσως δυσκολεύονται με την κατανάλωση λαχανικών, αφού με τη βοήθεια των μπαχαρικών, των μυρωδικών αλλά και την όψη ενός ρολού κερδίζουμε το  ενδιαφέρον τους.

Παράλληλα είναι μια σημαντική πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, βασικά θρεπτικά συστατικά για την λειτουργία του εγκεφάλου, την βελτίωση τιμών χοληστερόλης και την διαχείριση αυτοάνοσων νοσημάτων όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Επιπλέον μας προσφέρουν σημαντικές ποσότητες καροτενοειδών, ενώσεων με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.

Ειδικότερα, λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής τους δράσης τα καροτενοειδή έχει ερευνηθεί η συμβολή τους στην πρόληψη εμφάνισης πολλών χρόνιων παθήσεων, που προκαλούνται λόγω του οξειδωτικού στρες.

Τέλος αυτές οι προστατευτικές λειτουργίες των καροτενοειδών γίνονται ακόμα πιο ισχυρές εξαιτίας της περιεκτικότητας των ρολών σε σημαντικές ποσότητες μαγγανίου και χαλκού.

Ρολά αγγουριού

Ρολά αγγουριού

Τα ρολά αγγουριού είναι μια υγιεινή, δροσερή και γευστική συνταγή, ιδανική και για τα παιδιά, προσφέροντας 49 θερμίδες ανά μερίδα. Εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους, αποτελούν ένα ιδανικό σνακ για τη δουλειά και σχολείο και βοηθούν τα παιδιά να καταναλώσουν λαχανικά με ευχάριστο τρόπο, χάρη στις μυρωδιές και τα μπαχαρικά. Εκτός από τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και τα καροτενοειδή που προσφέρουν, τα ρολά αγγουριού ενισχύουν την λειτουργία του εγκεφάλου, βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία, συμβάλλοντας στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων.
Προετοιμασία 20 λεπτά
Ψήσιμο 15 λεπτά
Συνολο 35 λεπτά
Είδος Γεύματος Σνακ, Finger Food
Είδος Κουζίνας Ελληνική - Μεσογειακή
Μερίδες 12
Θερμίδες 49,5 kcal

Εξοπλισμός

Συστατικά
  

  • 2 τεμάχια αγγούρια μεγάλα
  • 120 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1/4 κούπα άνιθο ή μαϊντανό ή δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι προσαρμόζουμε ανάλογα με τη γεύση
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι προσαρμόζουμε ανάλογα με τη γεύση

Μέθοδος Εκτέλεσης
 

  • Πλένουμε τα αγγούρια, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές, μακριές λωρίδες με μαντολίνο ή αποφλοιωτή.
    2 τεμάχια αγγούρια μεγάλα
  • Στεγνώνουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
    120 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. χυμό λεμονιού, 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού, 1 σκελίδα σκόρδο, 1/4 κούπα άνιθο ή μαϊντανό ή δεντρολίβανο, 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση κατά μήκος κάθε λωρίδας αγγουριού.
  • Τυλίγουμε απαλά σε ρολό και στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα, αν χρειάζεται.
  • Διακοσμούμε (αν επιθυμούμε) με ντοματίνια, φύλλα βασιλικού ή δυόσμου.
  • Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Διατροφικός Πίνακας

Ενέργεια και Βασικά Συστατικά
Ποσότητα ανά μερίδα*
Θερμίδες
49.5
% ΣΗΠ**
Λιπαρά
 
4.1
g
5
%
Κορεσμένα λιπαρά
 
0.5
g
3
%
Μονοακόρεστα λιπαρά
 
1.4
g
6
%
Πολυακόρεστα λιπαρά
 
2.1
g
8
%
Υδατάνθρακες
 
2.3
g
1
%
Φυτικές ίνες
 
0.6
g
2
%
Σάκχαρα
 
1.5
g
2
%
Πρωτεΐνη
 
1.4
g
3
%
Χοληστερόλη
 
0.6
mg
0
%
Νάτριο
 
8
mg
0
%
Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία
Μαγγάνιο
 
0.2
mg
9
%
Χαλκός
 
0.1
μg
11
%
Επιπρόσθετα Συστατικά***
Καροτενοειδή
β-καροτένιο
 
15.1
μg
α-καροτένιο
 
3.7
μg
β-κρυπτοξανθίνη
 
8.4
μg
* Οι τιμές βασίζονται στη διατροφική βάση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (US Department of Agriculture, USDA).
** Το ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (%ΣΗΠ) σας δείχνει πόσο συμβάλει το κάθε θρεπτικό συστατικό από μία μερίδα της συνταγής στη συνολική ημερήσια πρόσληψη. Ο υπολογισμός βασίζεται στις ημερήσιες τιμές αναφοράς (Daily Values) του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, με βάση 2000 kcal ανά ημέρα για έναν μέσο υγιή ενήλικα. Ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του κάθε ατόμου, το % ΣΗΠ μπορεί να είναι χαμηλότερο ή υψηλότερο. Γενικότερα εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μικρότερο ή και ίσο με 5%, η συνταγή θεωρείται πως είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό. Αντίστοιχα, εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μεγαλύτερο ή και ίσο με 20%, η συνταγή θεωρείται πως είναι υψηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό.
*** Συστατικά που παρουσιάζονται επιπροσθέτως των βασικών θρεπτικών συστατικών ως ειδικού ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο τρόφιμο.
Κλείστε Ραντεβού