Skip to main content
αναζήτηση

Τα ψητά ρεβίθια αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική σνακ, συνδυάζοντας γεύση, τραγανή υφή και υψηλή διατροφική αξία.

Πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο καθώς και φολικό οξύ, καλύπτοντας μέρος των ημερήσιων αναγκών σου σε βασικά θρεπτικά συστατικά.

Διατροφικά οφέλη των ψητών ρεβιθιών: 

  • Χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες – Παρέχουν παρατεταμένο κορεσμό, βοηθώντας στη διαχείριση της όρεξης.
  • Αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης δράση.

Τα ψητά ρεβίθια είναι κατάλληλα για ένα ισορροπημένο, υγιεινό και χορταστικό σνακ.

Συνεισφέρουν στη διατήρηση της ενέργειας και τη συνολική προαγωγή της υγείας.

Μπορούν να γίνουν μέρος μεσογειακής ή χορτοφαγικής διατροφής εξαιτίας της  χαμηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες και της περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.

Προσφέρουν γευστική ικανοποίηση χωρίς επεξεργασμένα πρόσθετα.

Τα ψητά ρεβίθια είναι εύκολα στην προετοιμασία και μπορούν να αποθηκευτούν για αρκετές ημέρες, διατηρώντας την τραγανή τους υφή.

Tip: Μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ή ως συνοδευτικό σε σαλάτες και με ντιπ γιαουρτιού.

Ψητά ρεβίθια

Ψητά ρεβίθια

Τα ψητά ρεβίθια είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, που προσφέρει παρατεταμένο κορεσμό και βοηθά στη διαχείριση της όρεξης. Διαθέτουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και αντιφλεγμονώδη δράση. Τα ψητά ρεβίθια είναι εύκολα στην προετοιμασία, διατηρούν τη τραγανή τους υφή για μέρες και μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ή ως συνοδευτικό και με ντιπ γιαουρτιού.
Προετοιμασία 5 λεπτά
Ψήσιμο 35 λεπτά
Συνολο 40 λεπτά
Είδος Γεύματος Συνοδευτικά, Σνακ, Finger Food
Είδος Κουζίνας Ελληνική - Μεσογειακή
Μερίδες 4
Θερμίδες 112,9 kcal

Εξοπλισμός

Συστατικά
  

  • 200 γρ. ρεβίθια βρασμένα στραγγισμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο

Μέθοδος Εκτέλεσης
 

  • Στεγνώνουμε καλά, με λίγο χαρτί κουζίνας, τα βρασμένα μας ρεβίθια.
    200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
    1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ. σκόρδο, 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. πάπρικα, 1/2 κ.γ. κουρκουμάς, 1/4 κ.γ. πιπέρι, 1/2 κ.γ. κύμινο
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Στρώνουμε τα ρεβίθια σε μονή στρώση σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
  • Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά πριν τα καταναλώσουμε.
  • Το σνακ είναι έτοιμο και μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως 5 ημέρες.

Διατροφικός Πίνακας

Ενέργεια και Βασικά Συστατικά
Ποσότητα ανά μερίδα*
Θερμίδες
112.9
% ΣΗΠ**
Λιπαρά
 
4.8
g
6
%
Κορεσμένα λιπαρά
 
0.6
g
3
%
Μονοακόρεστα λιπαρά
 
3.2
g
13
%
Πολυακόρεστα λιπαρά
 
0.9
g
4
%
Υδατάνθρακες
 
13.7
g
5
%
Φυτικές ίνες
 
3.8
g
14
%
Σάκχαρα
 
2.4
g
3
%
Πρωτεΐνη
 
4.5
g
9
%
Νάτριο
 
3.5
mg
0
%
Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία
Βιταμίνη B9 (Φυλλικό οξύ)
 
86
μg
22
%
Μαγγάνιο
 
0.5
mg
22
%
Μαγνήσιο
 
24.1
mg
6
%
Σίδηρος
 
1
mg
6
%
Φώσφορος
 
84
mg
7
%
Χαλκός
 
0.2
μg
22
%
Ψευδάργυρος
 
0.8
mg
7
%
Επιπρόσθετα Συστατικά***
Καροτενοειδή
* Οι τιμές βασίζονται στη διατροφική βάση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (US Department of Agriculture, USDA).
** Το ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (%ΣΗΠ) σας δείχνει πόσο συμβάλει το κάθε θρεπτικό συστατικό από μία μερίδα της συνταγής στη συνολική ημερήσια πρόσληψη. Ο υπολογισμός βασίζεται στις ημερήσιες τιμές αναφοράς (Daily Values) του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, με βάση 2000 kcal ανά ημέρα για έναν μέσο υγιή ενήλικα. Ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του κάθε ατόμου, το % ΣΗΠ μπορεί να είναι χαμηλότερο ή υψηλότερο. Γενικότερα εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μικρότερο ή και ίσο με 5%, η συνταγή θεωρείται πως είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό. Αντίστοιχα, εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μεγαλύτερο ή και ίσο με 20%, η συνταγή θεωρείται πως είναι υψηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό.
*** Συστατικά που παρουσιάζονται επιπροσθέτως των βασικών θρεπτικών συστατικών ως ειδικού ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο τρόφιμο.
Κλείστε Ραντεβού