Τα ψητά ρεβίθια αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική σνακ, συνδυάζοντας γεύση, τραγανή υφή και υψηλή διατροφική αξία.
Πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο καθώς και φολικό οξύ, καλύπτοντας μέρος των ημερήσιων αναγκών σου σε βασικά θρεπτικά συστατικά.
Διατροφικά οφέλη των ψητών ρεβιθιών:
- Χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
- Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες – Παρέχουν παρατεταμένο κορεσμό, βοηθώντας στη διαχείριση της όρεξης.
- Αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης δράση.
Τα ψητά ρεβίθια είναι κατάλληλα για ένα ισορροπημένο, υγιεινό και χορταστικό σνακ.
Συνεισφέρουν στη διατήρηση της ενέργειας και τη συνολική προαγωγή της υγείας.
Μπορούν να γίνουν μέρος μεσογειακής ή χορτοφαγικής διατροφής εξαιτίας της χαμηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες και της περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.
Προσφέρουν γευστική ικανοποίηση χωρίς επεξεργασμένα πρόσθετα.
Τα ψητά ρεβίθια είναι εύκολα στην προετοιμασία και μπορούν να αποθηκευτούν για αρκετές ημέρες, διατηρώντας την τραγανή τους υφή.
Tip: Μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ή ως συνοδευτικό σε σαλάτες και με ντιπ γιαουρτιού.

Ψητά ρεβίθια
Συστατικά
- 200 γρ. ρεβίθια βρασμένα στραγγισμένα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. σκόρδο τριμμένο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. κουρκουμάς
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 κ.γ. κύμινο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στεγνώνουμε καλά, με λίγο χαρτί κουζίνας, τα βρασμένα μας ρεβίθια.200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ. σκόρδο, 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. πάπρικα, 1/2 κ.γ. κουρκουμάς, 1/4 κ.γ. πιπέρι, 1/2 κ.γ. κύμινο
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
- Στρώνουμε τα ρεβίθια σε μονή στρώση σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
- Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά πριν τα καταναλώσουμε.
- Το σνακ είναι έτοιμο και μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως 5 ημέρες.