Skip to main content
αναζήτηση

Η ομελέτα με φέτα και αβοκάντο είναι ελαφρύ, μεσογειακό πιάτο. Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και απολαυστική!

Θα σε χορτάσει σίγουρα για αρκετές ώρες αφού θα σου προσφέρει αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης μέσω του γευστικού αυγού και της πολυαγαπημένης μας φέτας.

Ωστόσο και οι φυτικές ίνες ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού αλλά και καταφέρνουν να συντηρήσουν την καλή υγεία του εντέρου.

Μπορεί να είναι μια απλή συνταγή αλλά η προσφορά της είναι πλούσια με μεγάλη θρεπτική αξία, με περίπου 463 θερμίδες, δίνοντας σου μια γενναιόδωρη ποσότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά.

Βιταμίνη C για καλή νευρική λειτουργία, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Β6 για προστασία της καρδιάς, σίδηρος και φώσφορος είναι μερικές από τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που μπορούμε να λάβουμε σε αφθονία.

Για περισσότερη φρεσκάδα μπορείς να τη συνοδέψεις και με μερικά ντοματίνια που ταιριάζουν απόλυτα με την γεύση της ομελέτας σου και την τραγανότητα της πράσινης πιπεριάς.

Τέλος έχεις την ελευθερία να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς απόλαυσης προσθέτοντας μυρωδικά και λαχανικά ανάλογα με την εποχή και γεύση που σου αρέσει.

Ομελέτα με φέτα και αβοκάντο

Ομελέτα με φέτα και αβοκάντο

Η ομελέτα με φέτα και αβοκάντο είναι ένα ελαφρύ και θρεπτικό μεσογειακό πιάτο, πλούσιο σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και βιταμίνες. Με 463 θερμίδες, προσφέρει μονοακόρεστα λιπαρά, βιταμίνες C, E, B6, καθώς και μέταλλα όπως σίδηρο και φώσφορο. Είναι εύκολη, γρήγορη και γεμάτη γεύση, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί με επιπλέον λαχανικά και μυρωδικά για περισσότερη φρεσκάδα και ποικιλία.
Προετοιμασία 3 λεπτά
Ψήσιμο 5 λεπτά
Συνολο 8 λεπτά
Είδος Γεύματος Κυρίως γεύμα, Παιδικά
Είδος Κουζίνας Ελληνική - Μεσογειακή
Μερίδες 1
Θερμίδες 463,8 kcal

Συστατικά
  

  • 25 γρ. φέτα ψιλοκομμένη
  • 2 τεμάχια αυγά
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/4 μέτριο αβοκάντο
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. αλάτι προσαρμόζουμε ανάλογα με τη γεύση
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι προσαρμόζουμε ανάλογα με τη γεύση

Μέθοδος Εκτέλεσης
 

  • Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
    2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Όσο περιμένουμε να ζεσταθεί το τηγάνι, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    2 τεμάχια αυγά
  • Προσθέτουμε στο μίγμα αλάτι και πιπέρι.
    1/4 κ.γ. πιπέρι, 1/4 κ.γ. αλάτι
  • Ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι για 2 λεπτά μέχρι να δέσει το αυγό.
  • Στη συνέχεια στην μισή πλευρά του αυγού, τοποθετούμε το αβοκάντο, την φέτα και την πράσινη πιπεριά.
    25 γρ. φέτα, 1/4 μέτριο αβοκάντο, 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • Διπλώνουμε με το υπόλοιπο μέρος της ομελέτας για να κλείσουμε μέσα την γέμιση.
  • Η ομελέτα μας είναι έτοιμη γρήγορα και εύκολα.

Διατροφικός Πίνακας

Ενέργεια και Βασικά Συστατικά
Ποσότητα ανά μερίδα*
Θερμίδες
463.8
% ΣΗΠ**
Λιπαρά
 
39.1
g
50
%
Κορεσμένα λιπαρά
 
10
g
50
%
Μονοακόρεστα λιπαρά
 
24.5
g
98
%
Πολυακόρεστα λιπαρά
 
3.8
g
15
%
Υδατάνθρακες
 
7.7
g
3
%
Φυτικές ίνες
 
2.6
g
9
%
Σάκχαρα
 
4
g
4
%
Πρωτεΐνη
 
22.4
g
45
%
Χοληστερόλη
 
597.1
mg
199
%
Νάτριο
 
406.9
mg
18
%
Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία
Βιταμίνη B6
 
0.6
mg
35
%
Βιταμίνη C
 
73.3
mg
81
%
Βιταμίνη E
 
5.1
mg
34
%
Σίδηρος
 
5
mg
28
%
Φώσφορος
 
331.3
mg
27
%
Επιπρόσθετα Συστατικά***
Καροτενοειδή
β-καροτένιο
 
227.2
μg
Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη
 
272.8
μg
* Οι τιμές βασίζονται στη διατροφική βάση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (US Department of Agriculture, USDA).
** Το ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (%ΣΗΠ) σας δείχνει πόσο συμβάλει το κάθε θρεπτικό συστατικό από μία μερίδα της συνταγής στη συνολική ημερήσια πρόσληψη. Ο υπολογισμός βασίζεται στις ημερήσιες τιμές αναφοράς (Daily Values) του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, με βάση 2000 kcal ανά ημέρα για έναν μέσο υγιή ενήλικα. Ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του κάθε ατόμου, το % ΣΗΠ μπορεί να είναι χαμηλότερο ή υψηλότερο. Γενικότερα εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μικρότερο ή και ίσο με 5%, η συνταγή θεωρείται πως είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό. Αντίστοιχα, εάν το % ΣΗΠ για ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μεγαλύτερο ή και ίσο με 20%, η συνταγή θεωρείται πως είναι υψηλή σε περιεκτικότητα ως προς το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό.
*** Συστατικά που παρουσιάζονται επιπροσθέτως των βασικών θρεπτικών συστατικών ως ειδικού ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο τρόφιμο.
Κλείστε Ραντεβού