Ο απολαυστικός συνδυασμός του μούσλι με φρούτα και ξηρούς καρπούς και του γιαουρτιού αποτελεί μια ιδανική επιλογή την οποία μπορείτε να την καταναλώσετε ως σνακ ή και ως πρωινό γεύμα.
Συνδυάζει ισορροπημένα όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας ή για να μειώσουμε το αίσθημα της πείνας μας κατά τη διάρκεια της μέρας.
Το γιαούρτι, το οποίο αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, μαζί με το μούσλι, το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες από τη βρώμη και τα φρούτα καθώς και σε καλά λιπαρά οξέα από τα αμύγδαλα και το λιναρόσπορο, μπορεί να μας οδηγήσει πιο εύκολα στο αίσθημα του κορεσμού και να μας κρατήσει χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Μούσλι με φρούτα και ξηρούς καρπούς
Συστατικά
- 1/3 κούπας βρώμη νιφάδες
- 1/4 κούπας αμύγδαλα ανάλατα σε φέτες
- 1/4 κούπας σταφίδες χωρίς πρόσθετη ζάχαρη
- 2 κ.σ. λιναρόσπορος
- 1 κούπα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, εάν είστε χορτοφάγος ή vegan επιλέξτε vegan γιαούρτι, ή χωρίς λακτόζη εάν έχετε δυσανεξία
- 4 κ.γ. μέλι
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κούπα φρέσκα φρούτα της επιλογής σας
- 1/8 κ.γ. κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετήστε τις νιφάδες βρώμης και τα αμύγδαλα σε ένα μεσαίο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
- Ψήστε στο φούρνο μικροκυμάτων με μέγιστη ισχύ για 1 ½ έως 2 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά ή μέχρι να ψηθούν ελαφρώς και να αρωματίσουν. Αφήστε το να κρυώσει.
- Προσθέστε τις σταφίδες (ή άλλα αποξηραμένα φρούτα) και το λιναρόσπορο. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το γιαούρτι, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα. Ανακατέψτε καλά.
- Καλύψτε το και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον και έως 4 ημέρες.
- Για το σερβίρισμα, μοιράστε το μούσλι σε 4 μεμονωμένα μπολ ή βάζα. Βάλτε στην κορυφή (για την κάθε μερίδα) 1/4 κούπας φρέσκα ή κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη, όπως φράουλες, βατόμουρα, ροδάκινα ή μήλο κομμένα σε κύβους.