Τα edamame ή αλλιώς φασόλια σόγιας είναι ιδανικά για ένα γρήγορο, θρεπτικό και ισορροπημένο σνακ που μπορεί να καταναλωθεί στο σπίτι, στη δουλειά ή ακόμα και μετά την άσκηση.
Ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, υψηλό ποσοστό φυτικών ινών και απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά, που αυξάνουν τον κορεσμό, ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα και ενισχύουν την συνολική υγεία.
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, φολικό οξύ και μαγνησίου, θρεπτικά συστατικά που ενισχύσουν την θρέψη και την παραγωγή ενέργειας ανάμεσα από τα γεύματά σου.
Σίγουρα είναι το κατάλληλο ελαφρύ σνακ για άτομα με διαβήτη, αθλητές και χορτοφάγους.
Οφέλη του edamame:
- Χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη – Συμβάλλουν στη σταθερότητα του σακχάρου, σημαντικό για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη.
- Πλούσιο σε πρωτεΐνη & φυτικές ίνες – Προάγουν τον κορεσμό και μειώνουν τις απότομες αυξομειώσεις της γλυκόζης.
- Πηγή αντιοξειδωτικών – Συνεισφέρουν στην καρδιαγγειακή υγεία και μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης φλεγμονών.

Edamame (φασόλια σόγιας)
Συστατικά
- 200 γρ. edamame (με το κέλυφος ή αποφλοιωμένα)
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. σκόρδο τριμμένο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε νερό και προσθέτουμε τα edamame.200 γρ. edamame
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά (αν είναι με το κέλυφος) ή 3 λεπτά (αν είναι αποφλοιωμένα).
- Στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.
- Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα edamame και πασπαλίζουμε με αλάτι, και σκόρδο.1/2 κ.γ. σκόρδο, 1/2 κ.γ. αλάτι
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.1 κ.γ. ελαιόλαδο
- Αν επιθυμούμε, προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι για επιπλέον γεύση.
- Αν χρησιμοποιούμε edamame με κέλυφος, πιέζουμε ελαφρώς τα φασόλια με τα δάχτυλα ή τα δόντια για να αφαιρεθεί η φλούδα πριν την κατανάλωση.