Οι φακές αποτελούν τρόφιμο υψηλής θρεπτικής αξίας.
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και διαιτητικές ίνες. Παράλληλα, αποτελούν πηγή ασβεστίου και σιδήρου.
Είναι αποδεδειγμένο ότι μια δίαιτα υψηλή σε φυτικής προέλευσης πρωτεΐνη, συμβάλλει στη μακροζωία!
Τα μπιφτέκια φακής είναι μια εξαιρετική ιδέα για να εντάξετε ακόμα περισσότερο τα όσπρια στη διατροφή σας.
Μπορείτε να τα συνδυάσετε με μία αραβική πιτούλα και λαχανικά για ένα πλήρες γεύμα. Επιπλέον, τη συνταγή αυτή θα λατρέψουν τα παιδιά, που συχνά δεν αγαπούν τα όσπρια.

Μπιφτέκια φακής
Συστατικά
- 350 γρ. φακές ψιλές ωμές
- 6 κολοκυθάκια μικρά
- 6 μανιτάρια λευκά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 κ.σ. μαϊντανός φρέσκος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι λευκό
- 5 κ.σ. βρώμη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- πιπέρι Φρεσκοτριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (~ 20’) και τις στραγγίζουμε.
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά και το μαϊντανό και τα ψιλοκόβουμε σε ένα μούλτι. Τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βάζουμε στο μούλτι και τις βρασμένες φακές και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε την υφή που θέλουμε να έχουν τα μπιφτέκια μας. Δεν χρειάζεται να πολτοποιηθούν εντελώς. Τοποθετούμε και τις φακές στο μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τη βρώμη, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι το μίγμα και αρχίζουμε να πλάθουμε μικρά μπιφτέκια.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε καλύψει τη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15-20’.