Οι σπιτικές μπάρες ξηρών καρπών αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν ένα υγιεινό, φυσικό σνακ, χωρίς προσθήκη γλυκαντικών ή επεξεργασμένων συστατικών.
Μια προσεκτικά επιλεγμένη συνταγή αφού η σύνθεσή της βασίζεται σε τρόφιμα με υψηλή διατροφική αξία, προσφέροντας ενέργεια και κορεσμό χωρίς απότομες αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα.
Προσφέρουν έντονη και τραγανή γεύση που θα σε κάνει να τις λατρέψεις από την πρώτη δοκιμή.
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα τόσο σε φυτικές ίνες όσο και σε «καλά» λιπαρά, με στόχο της θωράκιση της καρδιαγγειακής σου υγείας αλλά και την διατήρηση της ενέργειας.
Αυτές οι μπάρες είναι πηγή βασικών μετάλλων & ιχνοστοιχείων που υποστηρίζουν πολλές βιολογικές λειτουργίες.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο σίδηρος, φώσφορος, σελήνιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος αλλά και η βιταμίνη Β1 μαζί με τον χαλκό και το μαγγάνιο.
Με μόλις 200 θερμίδες ανά τεμάχιο έχεις στη διάθεση σου ένα θρεπτικό σνακ που μπορεί να αποθηκευτεί και να καταναλωθεί όταν το χρειαστείς!

Μπάρες ξηρών καρπών
Συστατικά
- 120 γρ. νιφάδες βρώμης
- 40 γρ. λιναρόσπορος αλεσμένος
- 30 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. σπόροι chia
- 1 μεσαίο αυγό
- 50 ml ρόφημα αμυγδάλου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο (χωρίς πρόσθετα σάκχαρα)
- 1/2 κ.γ. κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (αέρας).
- Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά (βρώμη, λιναρόσπορο, φουντούκια, σπόρους chia και κανέλα) σε ένα μπολ.120 γρ. νιφάδες βρώμης, 40 γρ. λιναρόσπορος, 30 γρ. φουντούκια, 1/2 κ.γ. κανέλα, 1 κ.σ. σπόροι chia
- Πρoσθέτουμε τα υγρά υλικά (αυγό, ρόφημα αμυγδάλου, φυστικοβούτυρο, ελαιόλαδο) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη.1 μεσαίο αυγό, 50 ml ρόφημα αμυγδάλου, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο πάχους περίπου 1,5 εκ.
- Ψήνουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει ελαφρώς.
- Αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσουν τελείως.
- Τέλος, τις κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια και είμαστε έτοιμοι!