Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης

Αναζήτηση

Αναζητήστε διατροφικές ενότητες, άρθρα, συνταγές και διατροφικούς ορισμούς πληκτρολογώντας τον τίτλο ή μία λέξη.

ΕΟΦ: Μην αγοράζετε από το Ίντερνετ Ozempic και άλλα «φάρμακα» για αδυνάτισμα

ΕΟΦ: Μην αγοράζετε από το Ίντερνετ Ozempic και άλλα «φάρμακα» για αδυνάτισμα

Προστατεύστε την υγεία σας: Μην αγοράζετε φάρμακα για αδυνάτισμα από μη εγκεκριμένες πηγές!

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για διαδικτυακή αγορά φαρμάκων

Προστατεύστε την υγεία σας: Μην αγοράζετε φάρμακα για αδυνάτισμα από μη εγκεκριμένες πηγές!

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές για τη διάθεση φαρμάκων που συνταγογραφούνται «για απώλεια βάρους» όπως OZEMPIC, VICTOZA, SAXENDA, μέσα από τις αναφερόμενες τρεις ιστοσελίδες.

  • https://ozempic-greece.com/

  • https://www.killspill.eu/ozempic/?_sm_nck=1

  • https://pharma-laboratory.com/el/

Βάσει των φαρμακευτικών κανονισμών (ΚΥΑ Δ.ΥΓ3α/Γ.Π. 32221/2013 & Γ.Π. οικ. 22609/20.04.2022), δεν επιτρέπεται η διαφήμιση ή η διακίνηση στο ευρύ κοινό φαρμάκων που χορηγούνται με ιατρική συνταγή, με τους παραβάτες να αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά πρόστιμα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αγορά φαρμάκων μέσω ιστοσελίδων συχνά οδηγεί σε αγορά πλαστών ή ανακριβών προϊόντων. Πολλές πληροφορίες που παρέχονται από αυτές τις ιστοσελίδες είναι παραπλανητικές.

Επιπλέον, η αναφορά μόνο στο ενεργό συστατικό ενός φαρμάκου σε διαφορετικά μέσα ενημέρωσης συνήθως συνδέεται με ένα συγκεκριμένο φάρμακο και θεωρείται διαφήμιση, το οποίο επίσης δεν επιτρέπεται από την ΚΥΑ Δ.ΥΓ3α/Γ.Π. 32221/2013.

Οι καταναλωτές και οι ασθενείς πρέπει να αποφεύγουν την αγορά φαρμάκων από το διαδίκτυο ή άλλες μη εγκεκριμένες πηγές, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους.

Σε κάθε περίπτωση, η χορήγηση οποιοδήποτε φαρμάκου θα πρέπει να γίνεται μόνο μετά από συνεννόηση με τον/την θεράπων/ουσα ιατρό.

Σχετικές Ενότητες

Διατροφή Για Καλή Υγεία

Διατροφή για Καλή Υγεία

Η διατροφή αποτελεί τον πλέον βασικό πυλώνα που καθορίζει την υγεία. Ποια είναι η σωστή διατροφή για την υγεία και την ευεξία σας;
Δίαιτα για χάσιμο κιλών και λίπους

Δίαιτα για Αδυνάτισμα

Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα για χάσιμο κιλών; Εύκολες δίαιτες ή δίαιτες εξπρές που υπόσχονται γρήγορη απώλεια κιλών και εντυπωσιακά αποτελέσματα κρύβουν κινδύνους.
Κλείστε Ραντεβού