Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης

Αναζήτηση

Αναζητήστε διατροφικές ενότητες, άρθρα, συνταγές και διατροφικούς ορισμούς πληκτρολογώντας τον τίτλο ή μία λέξη.

7 Καλύτερες προτάσεις για «διαιτητικό» μεσημεριανό

7 Καλύτερες προτάσεις για «διαιτητικό» μεσημεριανό

Δοκιμάστε τις 7 καλύτερες προτάσεις που συγκεντρώσαμε για ελαφριά μεσημεριανά γεύματα, που θα σας βοηθήσουν σίγουρα να απαλλαχτείτε από τα περιττά κιλά.

7 Καλύτερες συνταγές για διαιτητικό μεσημεριανό

Το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να αποτελέσει μία σπαζοκεφαλιά για κάποιον που βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Οι περισσότεροι καταλήγουν να τρώνε άνοστα και πρόχειρα γεύματα, καταστρέφοντας έτσι όλη την απόλαυση του φαγητού.

Σίγουρα, κάποιοι φοβούνται να πειραματιστούν στην κουζίνα, μην τυχόν ξεφύγουν θερμιδικά και δεν πετύχουν το στόχο τους, ενώ άλλοι ψάχνουν για γρήγορες και εύκολες λύσεις.

Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια γεύματα μπορούν τελικά να «σαμποτάρουν» τη διατροφή σας και την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δίνετε στα υλικά και στην ποσότητα που θα χρησιμοποιηθούν.

Σας παραθέτουμε 7 μεσημεριανές προτάσεις, οι οποίες είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας στη δίαιτα. Καλή σας απόλαυση!

1. Φιλέτο κοτόπουλου με φασολάκια και μανιτάρια

Φιλέτο κοτόπουλου με φασολάκια και μανιτάριαΤο πιάτο αυτό αποτελεί μία ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ μεσημεριανό, το οποίο εκτός από πλούσια γεύση, μας εφοδιάζει με επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών θα απογειώσει το πιάτο μας, καθώς μία μερίδα καλύπτει σχεδόν το 100% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε πρωτεΐνες ενώ παρέχει μόλις 500 θερμίδες.

Δείτε τη συνταγή

 

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 200 γρ. φασολάκια, φρέσκα
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. γάλα
  • 50 γρ. τυρί κρέμα light
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 100 γρ. τυρί κίτρινο χαμηλών λιπαρών
  • 1 κρεμμύδι, μικρό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε, εάν επιθυμούμε, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
  • Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε σκεύος που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, ώστε να αφαιρεθεί το περιττό λάδι.
  • Κόβουμε τις 2 άκρες από τα φασολάκια και αφαιρούμε τις κλωστές, αν υπάρχουν. Αν είναι πολύ μακριά, μπορούμε να τα κόψουμε στα 2 ή στα 3 κομμάτια.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφού προηγουμένως τα ψιλοκόψουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες και τα φασολάκια.
  • Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν όλα ελαφρύ χρώμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να ψηθεί.
  • Προσθέτουμε ξανά πίσω στο τηγάνι το κοτόπουλο, το γάλα, ένα φλιτζάνι νερό και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 0C για λίγα λεπτά.
  • Βάζουμε το τυρί κρέμα, την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα μέχρι να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και το τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών.
  • Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

2. Παπουτσάκια γλυκοπατάτας

Παπουτσάκια γλυκοπατάταςΠανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις της γλυκοπατάτας. Μία μερίδα έχει 495 θερμίδες και θα καλύψει το 63% των ημερήσιων αναγκών μας σε πρωτεΐνη.

Η γλυκοπατάτα αποτελεί ένα εξαιρετικά γευστικό και θρεπτικό λαχανικό. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και καροτενοειδή που δικαιολογούν το πορτοκαλί της χρώμα.

Δείτε τη συνταγή

 

Υλικά για 2 μερίδες

  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 250 γρ. κιμά κοτόπουλο, ωμό
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι, μικρό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την κρέμα τυρί άνηθο

  • 200 γρ. τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 0C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί η φλούδα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά, τις κόβουμε στη μέση και με κουτάλι πιέζουμε ελαφρώς την σάρκα τους ώστε να προσθέσουμε τη γέμιση.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τον κιμά, αφήνοντας τον να σοταριστεί για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κονσέρβα ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά.
  • Σε μπολ τοποθετούμε την κρέμα τυρί, άνηθο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες με τον κιμά και την κρέμα τυριού από πάνω.
  • Ψήνουμε στο γκριλ 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Για περισσότερες διατροφικές συμβουλές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κλινική διαιτολόγο Δρ. Ρενάτα Μίχα.

Επικοινωνία

3. Αραβική με φαλάφελ και σως γιαουρτιού

Αραβική με φαλάφελ και σως γιαουρτιούΈνας ακόμη έξυπνος και απολαυστικός τρόπος για να ενσωματώσετε τα όσπρια στη διατροφή σας.

Το φαλάφελ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κεφτέ από αλεσμένα ρεβίθια με μυρωδικά. Είναι ένα περιζήτητο street food σε όλες τις γωνιές του πλανήτη και πλέον τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα.

Μία αραβική πίτα με φαλάφελ θα μας δώσει 458 θερμίδες, ενώ θα καλύψει το 46% των ημερήσιων αναγκών μας σε πρωτεΐνη και το 45% των αναγκών μας σε φυτικές ίνες.

Δείτε τη συνταγή

 

Υλικά για 4 μερίδες

Για τα φαλάφελ:

  • 250 γρ. ρεβίθια, ωμά
  • 1 ½ κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού:

  • 1 κεσεδάκι (200 γρ) γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • 4 αραβικές πίτες, ολικής άλεσης
  • 1 μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Για τα φαλάφελ:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα ρεβίθια και αρκετό κρύο νερό, ώστε να τα καλύψει εντελώς. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε να μουλιάσουν, για 1 βράδυ (ή τουλάχιστον 6-8 ώρες).
  • Όταν είναι έτοιμα και έχουν φουσκώσει, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό. Μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά ώστε να φύγει η υγρασία.
  • Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε ένα μούλτι. Προσθέτουμε μαζί το σκόρδο, το αλεύρι, τον κάρδαμο, το κύμινο, τον κόλιανδρο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και χτυπάμε, ίσα μέχρι να ανακατευτεί μέσα στο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σφίξει λίγο.
  • Παίρνουμε με τα χέρια μας λίγο από το μείγμα, πλάθουμε 8 περίπου μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας ώστε να γίνουν λίγο πεπλατυσμένα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 10 λεπτά από την κάθε μεριά.

 

Για τη σως γιαουρτιού:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν

 

Για το σερβίρισμα:

  1. Αλείφουμε μία αραβική με τη σως γιαουρτιού, προσθέτουμε δύο φαλάφελ, μαρούλι, αγγούρι, καρότο και ντομάτα. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε την αραβική σε ρολό.
  2. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για τις υπόλοιπες αραβικές πίτες.

4. Quesadillas με κοτόπουλο

Quesadillas με κοτόπουλοΑν σας αρέσει η Μεξικάνικη κουζίνα, δοκιμάστε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή με τορτίγιες. Όταν οι τορτίγια γεμίζεται κυρίως με τυρί, κρέας, θυμαρικά και μπαχαρικά, και στη συνέχεια ψήνεται, τότε ονομάζεται Quesadilla.

Αποτελεί ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο, που θα αγαπήσουν σίγουρα μικροί και μεγάλοι. Το πιάτο αυτό θα μπορούσε να καταναλωθεί ως ένα ελαφρύ μεσημεριανό καθώς 1 μερίδα αποδίδει μόλις περίπου 550 θερμίδες.

Δείτε τη συνταγή

 

Υλικά για 2 μερίδες

  • 300 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε φέτες
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών, τριμμένο
  • 50 γρ. τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά
  • 2 μικρές πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 τορτίγιες ολικής άλεσης, 40 εκ.
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
  • Επαναφέρουμε το τηγάνι στην φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια 2 εκ. και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα 50 από τα 100 γρ. κίτρινο τυρί, το τυρί κρέμα, το σκόρδο, την πάπρικα, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση μέχρι τη μέση σε κάθε τορτίγια και τις διπλώνουμε ώστε να κλείσουν.
  • Βάζουμε τις quesadillas στο τηγάνι και τις σκεπάζουμε με το καπάκι.
  • Ψήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ κίτρινο χρώμα οι τορτίγες και να λιώσει το τυρί.
  • Αφαιρούμε το καπάκι και τις αναποδογυρίζουμε με προσοχή.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. κίτρινο τυρί και τις σκεπάζουμε πάλι με το καπάκι.
  • Ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα ώστε να λιώσει το τυρί από πάνω.
  • Αφαιρούμε τις quesadillas από το τηγάνι, τις κόβουμε στη μέση και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

5. Κανελόνια με μανιτάρια, σπανάκι και ρικότα

Κανελόνια με μανιτάρια, σπανάκι και ρικόταΈνα αρκετά νόστιμο και συνάμα θρεπτικό πιάτο. Μία μερίδα από το πιάτο, που αντιστοιχεί περίπου σε δύο γεμιστά κανελόνια, αποδίδει 516 θερμίδες και καλύπτει το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε φυτικές ίνες.

Δείτε τη συνταγή

 

Υλικά για 6 μερίδες

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Βασιλικό, φρέσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. σπανάκι, ωμό
  • 400 γρ. μανιτάρια, λευκά ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. ρικότα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

Για την σύνθεση :

  • 250 γρ. κανελόνια
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. θυμάρι

 

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο βασιλικό και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας καλά.
  • Βάζουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα κονκασέ, ένα ποτήρι νερό και το μοσχοκάρυδο.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει και να εξατμιστούν τα υγρά.

 

Για τη γέμιση:

  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρουμε σε ζεστό τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι και λίγο νερό και ανακατεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρικότα, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, πιπέρι και αλάτι.

 

Για την σύνθεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 οC.
  • Απλώνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψί.
  • Γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση και τα μεταφέρουμε στο ταψί.
  • Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας ώστε να καλυφθούν και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το θυμάρι.
  • Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Για περισσότερες διατροφικές συμβουλές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κλινική διαιτολόγο Δρ. Ρενάτα Μίχα.

Επικοινωνία

6. Καραμελωμένος σολομός

Καραμελωμένος σολομόςΟ σολομός έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός για τα οφέλη του λόγω της περιεκτικότητάς του σε «καλά» λιπαρά, και συγκεκριμένα ω-3 λιπαρά που ανήκουν στην κατηγορία των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Το πιάτο αυτό είναι συνεπώς πλούσιο σε «καλά λιπαρά», και πρωτίστως μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία. Είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνη, καθώς μόλις μια μερίδα καλύπτει περίπου το 70% της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης που χρειάζεται ένα υγιής ενήλικας σε πρωτεΐνη. Ένα φιλέτο θα μας δώσει 307 θερμίδες.

Μπορεί να συνοδευτεί με ψητά λαχανικά με ντρέσινγκ μουστάρδας.

Δείτε τη συνταγή

 

Υλικά για 2 μερίδες

  • 2 φιλέτα σολομού (περίπου 170 γρ. το ένα)
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ. γ. μουστάρδα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ. γ. σκόνη τσίλι
  • Λίγη καπνιστή πάπρικα
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, δηλαδή τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, το σιρόπι σφενδάμου, το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίχνουμε το μίγμα του μπολ στα φιλέτα σολομού. Μπορούμε να κρατήσουμε λίγη ποσότητα από το μίγμα αυτό (π.χ. 1 κ. σούπας) ώστε να το ρίξουμε αφού ψηθούν.
  • Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε, ρίχνοντας το υπόλοιπο μίγμα του μπολ στον ψημένο σολομό.

7. Μελιτζάνες παπουτσάκια με κιμά κοτόπουλου

Μελιτζάνες παπουτσάκια με κιμά κοτόπουλουΑποτελεί ένα εύκολο και πλήρες πιάτο, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί ως κυρίως γεύμα. Μία μερίδα θα μας δώσει 660 θερμίδες ενώ ταυτόχρονα θα μας εφοδιάσει με επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών και φυτικών ινών καθώς μία μερίδα θα καλύψει περίπου το 75% και το 45% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης τους, αντίστοιχα.

Δείτε τη συνταγή

 

Υλικά για 4 μερίδες

Για τις μελιτζάνες

  • 4 μελιτζάνες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 καρότο, τριμμένο1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ανθότυρο

 

Εκτέλεση

Για τις μελιτζάνες:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο κατά μήκος και τις χαράσσουμε με ένα μαχαίρι χιαστί. Προσθέτουμε λίγο αλάτι για 30 λεπτά για να φύγει η πίκρα τους και μετά τις ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.
  • Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
  • Γυρίζουμε τις μελιτζάνες με τη φλούδα προς τα πάνω και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Για τη γέμιση:

  • Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, ακολούθως το θυμάρι και τη ρίγανη και σοτάρουμε.
  • Βάζουμε το τριμμένο καρότο μαζί με τις πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε τον κιμά κοτόπουλο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύοντας καλά.
  • Βάζουμε την ντομάτα, ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το νερό.

Για το σερβίρισμα:

  • Πιέζουμε με ένα πιρούνι ή κουτάλι τη σάρκα από τις μελιτζάνες για να δημιουργήσουμε χώρο για τη γέμιση.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση και γεμίζουμε τις μελιτζάνες.
  • Μοιράζουμε το ανθότυρο και το τοποθετούμε πάνω σε κάθε μελιτζάνα που γεμίσαμε.

Σχετικές Ενότητες

Διατροφή Για Καλή Υγεία

Διατροφή για Καλή Υγεία

Η διατροφή αποτελεί τον πλέον βασικό πυλώνα που καθορίζει την υγεία. Ποια είναι η σωστή διατροφή για την υγεία και την ευεξία σας;
Διατροφή για Απώλεια Βάρους

Διατροφή για Απώλεια Βάρους

Η απώλεια βάρους αποτελεί επιθυμία πολλών ανθρώπων. Πότε ενδείκνυται και πώς επιτυγχάνετε; Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι μέσω της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Δίαιτα για χάσιμο κιλών και λίπους

Δίαιτα για Αδυνάτισμα

Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα για χάσιμο κιλών; Εύκολες δίαιτες ή δίαιτες εξπρές που υπόσχονται γρήγορη απώλεια κιλών και εντυπωσιακά αποτελέσματα κρύβουν κινδύνους.
Κλείστε Ραντεβού